Visegrádi négyekből Orbán sikeresen visegrádi egyeket csinált

2022. március 30. 10:16

Mi, a visegrádi négyek főpolgármesterei, továbbra is összetartunk, egyikünk sem pávatáncos.

2022. március 30. 10:16
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Visegrádi négyekből Orbán sikeresen visegrádi egyeket csinált. Tarthatatlanná vált a hintapolitikája. Már az örök szövetséges lengyel kormánynak is kínos fideszes politikusokkal együtt mutatkozni, először visszamondták Áder varsói látogatását, majd pedig a budapesti V4-es találkozót mondták le.

Kétségbeesésében Orbán össze-vissza beszél. Támogatja az EU-s szankciókat, miközben semlegességet hirdet. Stratégiai nyugalomról hadovál, de azért hadat üzen Brüsszelnek és a médiának. Cseppet sem zavarja, hogy a szomszédban Putyin esztelen agressziója miatt valódi háború zajlik, amiben ártatlan emberek halnak meg.

És mit csinál közben a magyar külügy? Szijjártó Péter alig néhány hónapja kapta meg Szergej Lavrovtól, az orosz külügyminisztertől, a Barátságért Érdemrendet, miközben addigra pontosan tudta, hogy az orosz titkosszolgálat feltörte a külügyminisztérium teljes számítógépes hálózatát, és minden titkosított adathoz hozzáfért.

Mi, a visegrádi négyek főpolgármesterei, továbbra is összetartunk, közösen dolgozunk. Egyikünk sem pávatáncos, így nincs is nehéz dolgunk. Közösen levélben (ezt láthatjátok a képen) fordultunk Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, hogy a városok közvetlenül kapjanak európai pénzügyi támogatásokat, hisz annak ellenére, hogy kormányzati feladat, a menekültek támogatásában, segítésében is élen járunk.”

Fotó: Trenka Attila 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. március 30. 20:32
Jujj, de kemény kép! Ilyenkor mérges, vagy viccet mond?
sagirdilsiz
2022. március 30. 19:07
SkorbutaGeri, egyszer már nyert Zugló másfél milliárd forintos támogatást az Uniótól szociális lakásépítésre a Gizella útra, még akkor, amikor te voltál ott a reklámarca a jégcsákánynak,----- hol vannak a lakások? BudapestRestArt
Vakfolt
2022. március 30. 18:56
"Mi, a visegrádi négyek főpolgármesterei, továbbra is összetartunk, egyikünk sem pávatáncos." Igen, te rúdtáncos vagy, feri rúdacskáján csúszkálsz fel-le, ahogy egy szellő hintáztatja az ágat.
Athos
2022. március 30. 18:35
Gergely,ha a hülyeséget magassággal mérnénk Te ülve nyalogatnád a holdat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!