Dezső András, a népszerű oknyomozó újságíró leleplezett

2022. március 22. 10:03

Így többé nem titkolhatom, hogy az orosz titkosszolgálat ügynöke vagyok.

2022. március 22. 10:03
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Bevallom, az elmúlt hetekben szabályosan ráfüggtem a facebook-oldalára, mert kíváncsivá tesz, hogy Nógrádi György örököseként milyen szenzációkkal borzolja hétről-hétre követői kedélyeit. Az biztos, hogy a tanítvány élete sem kevésbé kalandos, mint a mesteré: az elmúlt pár évben egyik könyve megírásának erejéig beépült a hazai alvilágba, egy másik könyv érdekében beépült a magyar politika legsötétebb bugyraiba, majd egy még újabb könyv céljából beépült a titkosszolgálatokba. Egy elismerést érdemlő rekord is tartozik Dezső András munkásságához, három oknyomozó bestsellerével ugyanis nem leplezett le senkit. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de legalább nem teszi ki magát veszélynek, amit a családja bizonyára értékel is. Egy következmények nélküli országhoz következmények nélküli oknyomozások sorozata jár.

Ezúttal mégis valami újszerű mutatkozik. Dezső András végre tényekkel is előrukkol: a hvg360 virtuális hasábjain leleplezi az illiberális hatalom terveit, és feltárja a politikacsinálás legféltettebb fortélyait. Briliáns oknyomozásának tömény zanzáját szöveghűen adom közre – íme, ez jár az ellenzéki nyilvánosságnak az előfizetésért, hisz a minőségi újságírás nincs ingyen: »Orbán megúszhatja az orosz pávatáncát, de lehet, hogy ehhez be kell áldoznia Szijjártó Pétert«.

Köszönöm, Dezső András! Én, a Nyugatot megvető, tudatlan putyinista eddig azt képzeltem, hogy a legfelsőbb körökben már értesültek arról, hogy Orbán Viktor maga hozza a döntéseit. Nem hittem olyan ostobának a nyugati államok vezetőit, hogy a keleti nyitás politikáját Szijjártó Péternek tulajdonítsák, és beérjék ennek az Orbánt alázattal szolgáló, jelentéktelen Fidelitas-növendéknek a leváltásával – de akinek ilyen kiváló titkoszszolgálati információi vannak, az bizonyára jobban tudja. Nem is értem, hogy nézhettem Orbán szelfibotjának ezt a magyar külpolitkát meghatározó formátumot – ennek nyomán támadt ugyanakkor egy jó ötletem: Vlagyimir Putyin úgy fogja megúszni az Ukrajna elleni háborújának a következményeit, hogy beáldozza Szijjártó Péter orosz kollégáját és személyes jóbarátját, Szergej Lavrovot. Jelentős figurának tűnik, az orosz titkosszolgálat pedig ravasz: kettős ügynökei könnyedén elhitetik a szabad világ vezetőivel, hogy az egész háború az ő terve volt. Ezek után a Nyugatnak a távozásával be is kell érnie, és fel kell oldania az Oroszországot sújtó szankciókat – hisz a háború külpolitika, Lavrov pedig külügyminiszter. Lám, érdemes oknyomozni: ennyire mámoros érzés, amikor a kirakós minden darabja a helyére kerül.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga 1
2022. március 23. 08:18
Az a baj, hogyha lerántjuk a leplet egy butaságról, akaratlanul is támadást intézünk a fantázia ellen.
simonvitéz
2022. március 22. 20:05
Két öntelt zsidrák, ha egymással acsarkodik. De Puzsérban van legalább szellemi tartalom, és időnként még vicces is.
amca
2022. március 22. 18:40
Imádom mikor az állibsik ölik 1mást. Robert-Danton_Marat= Guillotine Koba Grúz 1500 KB tagot nyírtki pát év alatt. Rosenfeld írtotta a magyar -zsidó komcsikat ,mint a répát...
retsag
2022. március 22. 15:15
Van baj elég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!