Civilek tömegeit mészárolták le ukrán fasiszta csapatok egy baloldali történész szerint

2022. március 14. 21:00

Vajon azóta Krausz Tamásnál is megváltozott a múlt?

2022. március 14. 21:00
null
Ódor János László
Kontra

„Ukrajna a maga fasiszta, felfegyverzett csapataival tömegmészárlásokat hajtott végre a civilek ellen Kelet-Ukrajnában. Ezt szabad volt elhallgatni hónapokig a nemzetközi sajtóban, hogy több mint 6000 civilt mészároltak már le? Tehát Ukrajna se egy demokratikus mintaállam, rendesen felfegyverzett náci osztagok ellenőriznek számos pontot és területet ebben az országban. Tehát itt se működik semmi a nyugat-európai demokráciából [...] nem lehet átvinni.

Krausz Tamás történész, Oroszország-szakértő, az ELTE BTK Történeti Intézetének professor emeritusa, rendszerkritikai értelmiségi – olvasható a Wikipédia-oldalán. Átfutva az életrajzát, elég egyértelmű, hogy kőkemény, elfogult ultrabaloldali moszkovita, aki az MSZP-ből is Bajnai színre lépése után lépett ki, mondván, „a párt a nagytőke nyomása alatt az MSZP elvesztette szociális arculatát”.

Nos, akkor idézzük fel, miket is mondott hét éve az ATV-n az azóta már Márki-Zay magyar hangjaként ellenzéki munkavállalóvá nemesedett Simon András műsorában az akkori orosz–ukrán konfliktusról!

»Több empátiával kell rendelkeznünk ahhoz, ha meg akarjuk Putyin motívumait érteni, mert szerintem a dolgok azért egy kicsit máshogyan állnak [...]. Azt látni kell, hogy másról is szó van, mint egy ravasz, kisstílű emberről, aki ide be akarja tenni a lábát.«

»Kelet-Európában minden új államot, nemzetállamot meg kellett '89 után szervezni. Na most ezt Oroszországtól se lehet elvitatni.«

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2022. március 16. 16:42
A hágai hadbirosági perben is vagy 13000 halott szerepel akiket a szuperdemokratikus ukrán kormány tudtával a boldog békeidö kellös közepén mészároltak le.
Magyarvagyoknemturista
2022. március 15. 19:09
Na kedves zelenszkij rajongók és ukrán zászlót posztolók ezen el lehet gondolkodni!
írmag
2022. március 15. 10:46
Krausz, Krausz, ez a sakter volt vagy a szatócsboltos?
Szilágyi Miklós
2022. március 15. 09:19
Nem tudom észrevettétek-e facebook, h. ismerőseitek között az ellenzéki-őskomcsi-szoci ismerősök közül sokaknál előjött az oroszbarátság (a posztjaik alapján).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!