A 2022-es Fidesz programját Lagzi Lajcsi már húsz éve sikerre vitte, csak azt el lehetett kapcsolni

2022. március 21. 09:36

Mit gondolhat a világról az a politikai erő, aminek első sorába szánt támogatója Bayer Zsolt?

2022. március 21. 09:36
null
Fekő Ádám
Azonnali

„Ha felborulnának a közvélemény-kutatási eredmények, és áprilisban valahogy kikapna a Fidesz, akkor se kellene bánkódnia a történetíróinak: ez a párt és körei a március 15-i Békemenetre szellemileg már biztosan végigjárták a maguk útját. Olyan hosszú és változatos utat, amit a demokratikus Magyarország történetében egyetlen más közösség sem tudott megtenni, pláne úgy, hogy az úton végig ugyanaz az ember vezette őket. Bármeddig tarthat még ez a történet, a végpontnak annak kellett lennie, amit kedd délután láttunk: az egykor menő bőrdzsekikre, bajszokra és szélkapott frizurákra épülő fiatal liberális párt, vagyis háziciviljeik, a Civil Összefogás Fórum úgy gondolta, idén nem elég a szokásos Bayer Zsolt-Bencsik András-Random Megmondóember a HírTV-ből vonalon mozogni, hanem úgy lehetne még erősteljeseben közvetíteni a hagyományos konzervatív értékeket, ha megjelenik mellettük az első sorban a kínai típusú poliészter Orbán-pólós Pataky Attila, a mindig megbízhatóan festő Fásy Ádám (és lánya, Zsüliett), és persze az egész nap legfontosabb celebritása, Gáspár Győző, aki a KDNP-s miniszterelnök-helyettes Semjén Zsolt társaságában is sétált a békéért.

Ha azt mondom, hogy a Fidesz mostanra már tényleg látványosan a vidék pártja lett, az nem írja le a teljes valóságot, ugyanis hatalmas tévedés. A vidék ugyanis nem egyenlő azzal, amit ez a változatos társaság képvisel: amit mi itt látunk, az kifejezetten a lecsúszó vidékekhez és városiakhoz szól egyszerre. Tévedés, hogy a Fidesz minden szavazója lecsúszott, de a párt és szatelitszervezetei már úgy beszélnek minden választójukhoz, mintha azok lennének. Ezek a rétegek váltak a rendszerváltás veszteseivé, és ha annak is érzik magukat akkor könnyű prédák a szélsőségek számára: mivel senki más nem foglalkozik velük, a közmunkából vagy csak szörnyű fizetésből kinézve nagyon csábító csomag gyűlölni a Nyugatot, ami tele van nemzetellenes buzival, akik miatt az igazán jóravaló egyszerű emberek nem tudják felhőtlenül élvezni az élethosszig tartó falunapot. Az élethosszig tartó falunap disznóvágással, körömből pálinkát ivással és egész nap szóló mulatóssal tulajdonképpen maga a program. Vagyis ez lenne a program, ha bárki is írt volna olyat.”

Fotó: MTI Fotó: Lakatos Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. március 24. 11:29
Viktor és Győzike pedig de jól összepasszolnak. A név kötelez!
annamanna
2022. március 22. 05:55
ez érdekesebb: Egy orosz nagykövet szerint Oroszoroszágnak terve van a NATO-ellen, és megemlítette Magyarországot is https://azonnali.hu/cikk/20220320_egy-orosz-nagykovet-szerint-oroszoroszagnak-terve-van-a-nato-ellen-es-megemlitette-magyarorszagot-is
zakar zoltán béla
2022. március 21. 18:17
c zár
nemecsekerno_007
2022. március 21. 17:18
Alapvető jogod, hogy szarul érezd magad, de ezzel szennyezni a közéletet, ráadásul pénzért, na az már kurvára nem az. Miattatok szar a hangulat, ti segítetek egy csomó embert a saját hányásába fetrengeni. Nem vagytok méltóak a publicitásra, az írástudásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!