Nagy szerencsénk van nekünk magyaroknak, hogy egy ilyen háborús helyzetben Orbán van kormányon

2022. március 14. 14:05

A magyar kormány álláspontja a menekültek kérdésében pedig teljes mértékben következetes.

2022. március 14. 14:05
null
Giró-Szász András
atv.hu

„A 2015-ös krízist a kerítéssel zárták le, és visszafordítottak szinte mindenkit Szerbia felé egy, a harmadik biztonságos ország elv szerint. Az Európai Bíróság határozata után megszüntették a tranzitzónákat, a menedékkérelmek beadását pedig kiszervezték a belgrádi és a kijevi nagykövetségre... Most a háború miatt 180 fokos fordulat jött, minden menekültet befogadunk.

Szó sincs itt semmilyen fordulatról, a magyar kormány álláspontja teljes mértékben következetes. Az első biztonságos ország eléréséig számítanak menekültnek az emberek. Ezt az álláspontot vallotta 2015-ben és most is.

Ezek szerint az Európai Bíróság sem értette ezt a magyar »disztinkciót«.

Igen, ezek szerint nem értette meg. Most a menekültügy kezelését az uniós biztos, a Bizottság alelnöke is dicsérte, amikor a határnál tett látogatást. A kormány jól kezelte a járvány összetett kérdését és most ezt a szörnyű háborús helyzetet is. Az eddigi válságok kezelésének eredménye, valamint az ezek révén megszerzett tapasztalatok egyértelműsítik számomra, hogy mekkora szerencsénk van nekünk magyaroknak, hogy egy ilyen tragikus háborús helyzetben Orbán van a kormányrúdnál.

A miniszterelnök  Beregsuránynál kimondta, sikertelennek bizonyultak a »békemissziók«. Szomszéd ország vagyunk, százezernél magasabb számú magyar kisebbség él Kárpátalján...

Igen, sajnos ez a helyzet. Sem a magyar miniszterelnök, sem a francia köztársasági elnök, sem a német kancellár nem volt képes meggyőzni és megállítani az orosz vezetést. Ugyanakkor a 2014-es konfliktusok óta világosan látszik, hogy a kormányzat igyekezett minden lehetséges forgatókönyvet kidolgozni, külpolitikai katonapolitikai, menekültügyi, oktatási és egészségügyi vonatkozásban. Mindezeknél egységesen és elsődlegesen vették figyelembe a magyar állampolgárok érdekeit, éljenek azok a határainkon innen vagy túl.

Milyen árat kell fizetni Orbán Viktor miniszterelnöknek a 13 éves Putyin »barátságért«?

Erre a történelem adja meg a helyes választ. Magyarországot geopolitikai helyzete kulturálisan a nyugathoz kötötte az elmúlt ezer évben, de gazdasági és hatalmi kapcsolatai révén akkor tudott jól és függetlenül működni, amikor a realitásokat figyelembe véve éppúgy figyelt Nyugat-Európára, mint az orosz vagy az ottomán birodalomra.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gabriela
2022. március 16. 07:28
MA keves szitkozodas es sok informacio volt a hozzaszolasokban Mint regen. Sokat tanultam. Persze egy kis tesztoszteron koricalt erre. Hatter, Malvin a te véleményeden van. Olvasd el figyelmesen es ne kapd fel a vizet. Malvin, nem lehet ne ezt megmagyarazni? Egyebkent ovonö vagyok grinz.
roughneck
2022. március 15. 13:01
Isteni szerencse, hogy nem a Fleto van hatalmon egy ilyen szar haborus helyzetben. Ha o lenne, haboru utan johetne egy ujabb oszodi beszed: "Hogy miert daraboltak fel Trianon utan Mo.-t masodszor is a nagyhatalmak? Mert elkurtuk. Nem kicsit, nagyon. Ennyit tudunk...
Frutti
2022. március 15. 07:25
UKRAJNA TE DRÁGA ...hogy is lehetett ez? "Ukrajna a maga fasiszta, felfegyverzett csapataival tömegmészárlásokat hajtott végre a civilek ellen Kelet-Ukrajnában. Ezt szabad volt elhallgatni hónapokig a nemzetközi sajtóban, hogy több mint 6000 civilt mészároltak már le? Tehát Ukrajna se egy demokratikus mintaállam, rendesen felfegyverzett náci osztagok ellenőriznek számos pontot és területet ebben az országban. Tehát itt se működik semmi a nyugat-európai demokráciából nem lehet átvinni." ÓDOR JÁNOS LÁSZLÓ Kontra "Ezt szabad volt elhallgatni hónapokig a nemzetközi sajtóban, hogy több mint 6000 civilt mészároltak már le?" Az a 6000 valójában kb. 10 000 volt a mostani háborúig. Aktuális példa: Mariupol Donbasz nyugati részén van a tengerparton, a lakosság döntő többsége orosz. Miután 2014-ben az ukrán neonácik elkezdték a Dombaszi, Luhanszki mészárlást megalakult a két köztársaság és elfoglalták a várost. Aztán az ukránok visszafoglalták és pogromot rendeztek a civil lakosságon. Napjainkban a neonáci AZOV "védi". Mariupolból nem engedték a nőket, gyerekeket kimenekülni, halomra gyilkolták a civileket. Azt terjesztették, hogy már az orvosok is halottakat temetnek tömegsírokba, akiket az orosz bombázás, tüzérségi tűz ölt meg. 2014-ig a CIA fogta be az oligarchákat, az Open Society leánycégei uszították a befolyásolható civileket. A Majdanon egy CIA szolga oligarcha magánhadserege lőtt a rendőrökre és a civilekre is, aztán a mainstream média világgá kürtölte, hogy Janukovics adott parancsot a rendőröknek, hogy lőjön a tüntetőkre. Egy ideig a youtube-on fent volt egy videó amin a magánhadsereg a Majdanra menetben "bemelegítésként" lelő néhány embert. Ami egyszer felkerült a netre az már ott is marad. Garantált, hogy nem csak nekem van meg. Ez még fent van, egyértelmű bizonyíték a CIA és OSF szervezésre: https://youtu.be/xmraazAPx-A kiss.istvan770
SandorL
2022. március 14. 23:51
Meglepetes nekem, hogy az atv lehoz egy ilyen interjut komplett valaszokkal. Egyebkent van egy hasonlo kaliber az egesz baloldalon/?/, nem politikus, mert ott nyilvanvalo, hogy nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!