Márki-Zay Péter legújabb kispajtásai, a régi/új kommunista klánok tagjai

2022. március 18. 10:40

Van akinek gumibotot , van akinek meg gyárat, üzemet, bankot, villát adott a késő Kádár- korszak.

2022. március 18. 10:40
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Van akinek gumibotot

van akinek meg gyárat, üzemet, bankot, villát adott a késő Kádár- korszak.

A magukra csak »tisztákként« hivatkozó Márki-Zay Péter vezette ellenzék prominens figurái az Apró-Dobrev, Donáth, Fekete-Győr és a többi baloldalon szorgoskodó kommunista klán leszármazottai a történelem rossz oldalán álltak. Akkor is és most is.

Ezek a politikai maffiacsaládok »Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésében vállalt szereplésükkel jutottak családilag politikai befolyáshoz, a Kádár-rendszer kiszolgálóiként pedig vagyonhoz. A legerősebb ellenzéki párt vezetője ráadásképp miniszterelnökként zokszó nélkül verette pépesre saját polgárait 2006-ban.« (Máthé Zsuzsa)

Habár Dobrev Klára, Donáth Anna, Fekete-Győr András és a többiek korúknál fogva tevékenyen nem vettek részt az ‘56-os forradalom leverésében, a kádári diktatúra kiépítésében, de mégis joggal tesszük szóvá származásukat, hiszem ebben a miliőbe születtek, itt szerezték első tapasztalataikat a világról, alakult ki világképük és ami a legfontosabb gazdasági és politikai karrierjüket (ezeket folyamatosan, az adott helyzethez igazítva át-és átkonvertálták) az itt megszerzett elvtársi kapcsolati hálóra alapozva egyengették.

Hát ezek most Márki-Zay Péter legújabb kispajtásai, a régi/új kommunista klánok tagjai.”

Nyitókép: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje vezető ellenzéki politikusokkal és Iványi Gáborral
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. március 19. 02:41
1989 után késő Kádári figurákat Brüsszel tette gazdaggá a privatizációval , bajok gyökere ott kezdődött a nagy szabadságot igérő nyugat a kádári kommunistákkal tárgyalt nem az jobboldallal. Nyugat így tudta az országot kifosztani , kommunisták minden rossz ajánlatba beleegyeztek ( nyugati tőkések 10 évig adózatlanul a tőkét kihurcolták , itt kezdődött az ország le rablása , félbérért dolgoztat , keleti blokkot állandóan kommunista módszerrel mondva csinált ügyekkel zaklatja meg ne erősödjenek leszorítja a nyugat szabadságról ) csak támogatást kapjanak az 1989 összeomlás után megerősödjenek . Kommunista figurák 1945-1989 - ig összelopott tökével privatizáltak Magyar nép hiába várta a rendszerváltást kapott helyette 1.5 millió munkanélküliséget . Kommunista utódok a népet kizárták még az elrabolt vagyona visszaadásából is , kárpótlási jeggyel a népet átvágták . Szaré húgyé elrabolt értékeket állami tulajdonokat szinte ingyen megkaphatták . Népet kisemmizték ,pedig ők építették fel az országot . Nem rendszerváltás történt hanem átrendezés . Okos nyugat a régi kádári kommunista utódokat pénzeli , Magyarországnak törvényesen járó eus pénzeket már Brüsszel ellopja suttyomban a vörös utódoknak osztja támogatja , nem néz utána pénzek elköltése után (Cseh-Göncz Kinga), de magyar kormányt számon kéri . Nyugat a kommunista utódokat felkarolta csak azért hogy eszköznek használja , ha az ország felerősödik gazdaságilag a kádári figurákat az országra ráuszítja ismét rabolhassak . Jól tönkre teszik a népet gazdaságot ismét engedik hogy dolgozzon mint az állat csak élni tudjon , pár év múlva a vörös-bárókat mozgósítja ország le rablásra . Most szintén ez történik
Zsaturnuzs
2022. március 18. 21:11
Kormány és ellenzék egyaránt a múlt rendszerből sarjadt ki. Posztkommunista országban élünk több mint három évtizede. "Tetszettek volna forradalmat csinálni" - mondta egy klasszikus. Gyónás híján nincs földi megbocsátás. De a tisztességet mindenkitől el kellene várni. MINDENKITŐL. Elsősorban mindenkinek önmagától, és ha ezt sikerült teljesíteni, utána lehet másoktól is elvárni. MINDENKITŐL.
Lajoss
2022. március 18. 20:45
A rezsim kitüntetettje: biczitomi,a neres prosti.
luzitanxaver
2022. március 18. 15:03
Tamás, a jó ég áldjon meg, tanulj már meg végre írni. Vagy tudomisén, írd meg wordben, aztán másold onnan a fészre. A "korúknál fogva" az itt kommentáló duzur szintje. Minden ilyennel az üzeneted tartalmát is diszkreditálod. Nem kicsit, nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!