A Magyar Pszichiátriai Társaság közleménye

2022. március 28. 12:58

Az új Elnökség soron kívül foglalkozik közös állásfoglalással kapcsolatos szakmai tiltakozásokkal és a jelentős médiavisszhanggal is.

2022. március 28. 12:58
Magyar Pszichiátriai Társaság
MTI

2022. január 25-én a Magyar Pszichiátriai Társaság elnökség- és vezetőségválasztó küldöttközgyűlésének döntése alapján hivatalba lépett a társaság új elnöksége Dr. Szekeres György PhD elnökletével. Az új Elnökség soron kívül foglalkozik a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság által írt, a Magyar Szexuális Medicina Társaság szakmai támogatásával 2022. január 22-én megjelentetett közös állásfoglalásával kapcsolatos szakmai tiltakozásokkal és a jelentős médiavisszhanggal is.

Az Elnökség az Állásfoglalás meghozatalakor a Társaság Alapszabálya szerint járt el, hiszen a Társaságot két küldöttközgyűlés között az Elnökség képviseli. Az is nyilvánvaló, hogy egy szakmai-tudományos, koordinációs és érdekképviseleti szervezetnek joga van véleményt nyilvánítani társadalmi kérdésekben is. Ugyanakkor, egy ilyen szenzitív ügyben jogos a tagság igénye a szélesebb szakmai konszenzusra.

Ezért az állásfoglalás megjelenése után az új Elnökség úgy döntött, hogy az állásfoglalásról, illetve az azt megalapozó tudományos kutatásokról érdemes vitát folytatnia és szakmai konszenzusra törekednie, így az MPT honlapján diszkussziót indított a regisztrált tagság számára. A fórumot 2022. február 25-én nyitották meg, és egy hónapig, azaz március 25-ig várják a Magyar Pszichiátriai Társaság tagjainak hozzászólásait, érveit. A vita lezárását követően az MPT tudományos folyóiratban a nyilvánosság elé bocsátja az álláspontok összegzését, és amennyiben szükséges, pontosítja az Állásfoglalás szövegét.


Dr. Szekeres György, az MPT elnöke;
Dr. Wernigg Róbert, az MPT főtitkára;
2022. március 7.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
setti54
2022. március 29. 08:40
Tisztelt Pszichiátriai Banda, menjetek a kiba..ott nénikétekbe4
elfújta az ellenszél
2022. március 28. 19:52
Miután odatették a kirakatba a kakit, most megkérdezik a bolt dolgozóitól, hogy jó dolog-e a kaki? A vásárlók véleményére persze senki nem kíváncsi, majd eldöntik a kérdést házon belül Az ilyen cégek hamar csődbe mennének piaci körülmények között
csak szólok
2022. március 28. 17:49
Nem az a kétségbeejtő, hogy egy Elnökség szamárságokat állít, hanem az, hogy ha Te vagy én, vagy bárki hozzátartozóm véletlenül ezen "tudósok" segítségére szorul, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül a saját politikai, ideológiai véleményük alapján képesek tönkre tenni bennünket. És nincs egyik balfasznak sem a homlokára írva, hogy becsületes vagy aljas briganti. Az elnökség állásfoglalása alapján pedig a szakma teli van brigantikkal. Az én nyugdíjas pszichiáter szomszédom például maga is kezelésre szorulna. Joggal vetődik fel a kérdés: hány embert tett tönkre hosszú pályafutása alatt az ideológiára alapozott "szakmai" utasításaival? Javaslom, hogy dobják ki az ideológusokat a pszichiáterek közül!
Élő Éva
2022. március 28. 17:33
Mi van a 900 000 alkoholistával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!