Az EU ma nagyot lépett előre

2022. február 16. 16:45

A nevek ismertek, következmények viszont eddig nem voltak.

2022. február 16. 16:45
null
Reinhard Veser
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Magyarországon már évek óta megfigyelhető, hogy az igazságszolgáltatás függetlensége nem csak egy absztrakt elv, és hogy miért érinti az EU minden tagállamát, ha egy országban megsértik ezt az alapelvet. Az EU-s forrásokat ott valószínűleg nagy mértékben arra használják fel, hogy a Fidesz holdudvarába tartozók személyes gazdaságát növeljék.

A nevek és a folyamatok ismertek, az EU csalás elleni hivatala, az OLAF jelentéseiben gyakran előfordulnak. Eddig még nem voltak következmények, mert a magyar igazságszolgáltatás nem mutatott érdeklődést a korrupció és a nepotizmus komoly leküzdése iránt, amennyiben azok haszonélvezői megfelelő politikai összeköttetésekkel rendelkeznek.

Minden EU-s állampolgár érdeke szerint való, hogy az Európai Unió Bírósága elutasította Magyarország és Lengyelország keresetét, s így meghagyta az Unió kezében ezt az eszközt az adófizetők pénzének elherdálása ellen. Az EU most már megvonhatja a pénzeket a tagállamoktól, ha nem biztosítható, hogy a jogállamiság elleni vétségek nem akadályozzák meg azok megfelelő felhasználását. Ez egy hatalmas előrelépés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. február 17. 15:36
Csak az Elios 13 milliárdba került az országnak..
123321
2022. február 17. 15:20
"Minden EU-s állampolgár érdeke szerint való" - de ki nem szarja a többi EUs degeneráltat? Mi közük van a belpolitikánkhoz? Hülye nácik.
Esvány
2022. február 17. 14:30
"A nevek és a folyamatok ismertek, az EU csalás elleni hivatala, az OLAF jelentéseiben gyakran előfordulnak." Ugye, tudod, te nagyonhülye, hogy a pénzügyi zsarolással és politikai nyomásgyakorlással pont azokat próbáljátok visszahozni a hatalomba, akik nevéhez a legnagyobb csalás (4-es metró) elkövetése köthető? Próbáljatok már meg konzisztens módon hazudni, és beszéljetek össze, hogy mit kell mondani! Mellesleg az OLAF által feltárt ügyek sem jogosítják fel sem a Bíróságot, sem a Bizottságot, hogy önkényesen olyan jogokat vindikáljanak maguknak, amelyeket a szerződések nem biztosítanak számukra, és semmi joguk belepofázni a tagállamok hatáskörébe tartozó dolgokba (lásd migránsok befogadása, gyermekvédelmi törvény ésatöbbi).
Béna Géza
2022. február 17. 09:00
Nos drága jó emberek a helyzet az hogy Európában még mindig Hitler szelleme kísért csak most nem fegyverekkel hanem körmön font fasiszta ideologiával akarják létre hozni az európai birodalmat. Tehát ki kel mondani hogy a fasiszták soha nem mondanak le Európa birtoklásáról így vagy úgy mindent megtesznek hogy Európát a keblükre öleljék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!