Ukáz

2022. február 04. 12:53

Az Orbán-kormány gyakorlatilag az Orosz Föderáció EU-s kirendeltségeként üzemel.

2022. február 04. 12:53
Batka Zoltán
Népszava

„Sokasodnak a lassan fárasztóan egy irányba mutató példák arra, hogy az Orbán-kormány gyakorlatilag az Orosz Föderáció EU-s kirendeltségeként üzemel. A legújabb fejlemény, hogy a korábban orosz forrásokból is pénzelt francia szélsőjobbot immáron Budapestről finanszírozzák. Pár nappal azután nyílt meg a pénzcsap a Rassemblement National vezérének, Marie Le Pennek, hogy az a szélsőjobbosok spanyolországi találkozóján kilobbizta a közös nyilatkozat szövegéből az ukrán helyzetért Oroszországot felelőssé tevő részt.

Az még nem látszik, hogy a magyar érdekeket ugyan mivel szolgálja a francia szélsőjobb támogatása. Az viszont annál biztosabb, hogy Vlagyimir Putyinnak a háborúval kecsegtető ukrán helyzetben felbecsülhetetlenek a hátországbeli diverzánsok. Ugyanígy: Magyarország kiemelt stratégiai érdeke lenne az Észak-Balkán stabilitása. Ehhez képest Orbán évek óta öngyújtóval a kezében matat a balkáni lőporos hordóban, és valahogy mindig ott, ahonnan Putyin akar lángot látni. Így kimenekítette, majd befogadta a bukott Putyin-helytartó Gruevszkit, és azóta is önti a pénzt a kinti sajtójába. Boszniában is támogatja a szintén Putyin pártfogolta, regionális bajkeverő szerb Milorad Dodikot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lucky73
2022. február 04. 21:16
FaBatkát sem ér, tipikus népszara cikk..
Voltkocsmáros
2022. február 04. 19:09
Marha!
Bokros Birka
2022. február 04. 19:09
Megszólalt Bidének a halottak urának samesza is a Népszarában!
balbako_
2022. február 04. 18:03
A francia választási törvény az ott indulóknak azonnal téríti a választás költségeit. Azaz egy magyar banktól vett fel kölcsönt Marie Le Pen aminek visszafizetését a francia állam szavatolja. Ennyit arról, hogy pénzeljük őt. A többi még nagyobb baromság amit itt összehord.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!