Újra harap a „fogatlan oroszlán”

2022. február 16. 14:10

Az EU eddig fogatlan oroszlánkènt, csak nèzte mit művel kèt tagállama Lengyel- ès Magyarország.

2022. február 16. 14:10
null
Kaltenbach Jenő
Facebook

„Újra harap a »fogatlan oroszlán«

Az EU eddig fogatlan oroszlánkènt, csak nèzte mit művel kèt tagállama Lengyel- ès Magyarország kormánya. Èppen azok akik a legtöbb pènzt kapják èvente az uniótól.

Tavaly előbb lètrehozta a jogállamiság felett őrködő mechanizmust, amit a kèt renitens persze megtámadott az EU Biróságon.

Most megszületett az ítèlet ès a Bíróság elutasítva a kereseteket, teljes terjedelmèben jóváhagyta a jogállami mechanizmust. Ezek szerint, Varga Judittal ellentètben, Európa tisztessèges felèn nagyon is tudják mi is az a jogállamiság.

Orbánèk mèg az ítèlet kihirdetèse előtt megpendítettèk az ország kilèptetèsènek lehetősègèt, mint vègső szcenáriót, mondván ha nem jön ellopható pènz akkor minek maradjunk. Ezzel az aljas viszonyulással a jelek szerint mèg a »bratanki« lengyelek sem tudnak azonosulni. Ők ugyanis, kompromisszumkèsznek mutatkozva, bejelentettèk, hogy az ő esetükben vitás igazságügyi reformon hajlandók változtatni.

Na ja, náluk nem pènzlopás a tèt.

Az orbáni Magyarország így teljesen elszigetelődőtt, mert az eddigi szerèny mentsvár az un. V4 utolsó partnere is kiszállt Orbán aljas játèkából. Legfőbb ideje lenne április 4-èt, ezúttal az új fideszmentes hatalom születèsnapját nemzeti ünneppè nyilvánítani.

Ezzel ezúttal vègre a jó oldalhoz csatlakoznánk.

Ránk fèrne.

Kaltenbach Jenő”

Fotó: SAID KHATIB / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2022. február 17. 08:45
Pszichopata komcsináci.
táltos
2022. február 16. 22:19
Az EU is olyan, mint a covid-19, az utolsókat rúgja.
Berecskereki
2022. február 16. 20:19
Nem egészen úgy van ahogy ezt a magyarországi ellenzék tálalja, vagy az ellenzéket támogató média megfogalmazza. Ennek megértéséhez el kell olvasni az EUB sajtóközleményét. https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2022-02/cp220028hu.pdf Ennek bevezető részében található: ,,A Bíróság először is a rendelet jogalapját illetően kimondja, hogy a rendelet szerinti eljárás csak akkor indítható meg, ha alapos ok van megállapítani nemcsak azt, hogy valamelyik tagállamban a jogállamiság elveinek megsértésére kerül sor, hanem mindenekelőtt azt is, hogy a jogállamiság elveinek megsértése kellően közvetlenül érinti az uniós költségvetéssel való hatékony és eredményes pénzgazdálkodást vagy az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét, illetve ennek a kockázata komolyan fennáll. A rendelet alapján hozható intézkedések továbbá kizárólag az uniós költségvetés végrehajtásával függnek össze, és az intézkedések mindegyike az uniós költségvetésből származó finanszírozásnak a jogállamisági elvek megsértése, illetve annak kockázata által az uniós költségvetésre gyakorolt hatás függvényében történő mérséklésére irányul. Következésképpen a rendelet az uniós költségvetésnek a jogállamisági elvek megsértéséből kellően közvetlenül következő érintettségével szembeni védelmére, nem pedig önmagában véve a jogállamisági elvek megsértésének szankcionálására irányul.,, Ez egyértelmű és világos, hogy nem lehet bármire alkalmazni, ahogy ezt egyesek szeretnék. A sajtóközlemény továbbiakban tartalmazza az eljárási rendel kapcsolatos követelményeket, hangulozva a bizonyítás követelményét is. Az is kiolvasható belőle, hogy nem függeszthetik fel az összes kifizetéseket, csak azoknál a projekteknél ahol a szabálytalanság, visszaélés ténye bizonyított.
anna bolena
2022. február 16. 20:04
Ez a szerencsétlen fogatlan oroszlán kaltenbóker naponta böfög vmi bölcsességet. Érdekes, h zajos maki fasiszta színvallása ellen egy szava sem volt. Hát persze, náci a fasisztának nem vájja ki a szemét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!