Mi a szegények, a dolgozók, a nép mellett állunk, és nem a tőke, a milliárdosok kegyeit keressük

2022. február 10. 15:53

Mi abban segítettünk, hogy a nép hangját felerősítettük. Interjú.

2022. február 10. 15:53
null
Thürmer Gyula
Szócikk

„A 250 ezer forintos minimálbérért együtt gyűjtöttek aláírásokat az ISZOMM-mal, azt mennyire tartja sikeresnek?
Felhívtuk a figyelmet egy valóságos problémára: a mai fizetésekből nagyon sok ember nem tud megélni. A kormány nem miattunk emelte meg a minimálbéreket, hanem azért, mert felismerték, hogy addig kell adni a népnek, ami kér. Orbán is olvasta Petőfit. Mi abban segítettünk, hogy a nép hangját felerősítettük.

Egy felmérés szerint mintegy 40 százalékos támogatottsága van a baloldali értékeknek, ezekből mennyit szerezhet meg a szövetségük?
Nekem nincsenek ilyen adataim. De sokat vagyok emberek között, és magam is azt mondom, hogy nem csak konzervatívokból és liberálisokból áll a világ. Vannak baloldali emberek is.Tény az is, hogy sok ember csalódott az ellenzéki koalícióban. Ahol Jobbik, Momentum, DK és hasonlók vannak, ott nincs baloldaliság. Az MSZP-ből kiirtották a baloldali politikát.

A Munkáspárt és az ISZOMM Baloldali Szövetsége egy reális konstrukció, amelyre szavazhatnak a baloldali emberek. Azok is, akik nem kérnek se a Fideszből, se a parlamenti ellenzékből.Nem akarok ünneprontó lenni, de azt javaslom: ne üljünk fel semmilyen felmérésnek!

Február 12-én elkezdjük az ajánlások gyűjtését. Néhány nap alatt meglátjuk, hogy az emberek valóban megértették a mi üzenetünket, valóban igénylik-e a harmadik utat, támogatnak-e bennünket az aláírásukkal. Reméljük, hogy igen! Én arra készítem fel a munkáspárti aktivistákat, hogy nagyon kemény munka vár ránk. A jelöltállítás, az ajánlások összegyűjtése a mi dolgunk, a mi felelősségünk. Senki sem végzi el helyettünk. Ha megvan az országos lista, akkor érdemes találgatni.

Baloldali szövetségnek nevezik a két párt közös indulását, érkezett-e további baloldali szervezetektől érdeklődés a bejelentés óta?
Az ISZOMM vezetése tájékoztatott bennünket arról, hogy korábban több baloldali szervezettel tárgyaltak. Ezeket is figyelembe véve döntöttek arról, hogy a Munkáspárttal lépnek szövetségre. Tudomásom szerint 2022. január vége, a Munkáspárt-ISZOMM megállapodás aláírása óta nem jött újabb jelentkezés.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2022. február 11. 14:46
2007 nyarán volt utoljára magasabb infláció, mint most, még a 2021. decemberi, 14 éves rekordot jelentő szintről is tovább gyorsult az árak emelkedése. 7,9 százalékos volt az infláció januárban (Központi Statisztikai Hivatal).
Ildikó99
2022. február 11. 13:35
Gyula 6 nyelven beszél
Perczel Éva
2022. február 11. 12:17
Az, hogy odaáll a szegény ember mellé az kevés! Akkor együtt álldogálnak majd. Munkát kell neki biztosítani, de azt az undok multi adja, szóval ez így elég sovány programnak tűnik.
Hyazinth
2022. február 11. 11:15
Máté T. Gyulát a libsibolsik így próbálták "besározni": https://nyugatifeny.hu/2017/07/24/otvar-stilusban-gyalazta-a-bantalmazott-lanyt-thurmer-gyula-fideszes-fia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!