Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány

2022. február 14. 15:25

Surányi György az, aki kiszámolja, hogy mi fér bele, illetve, hogy mi mennyibe kerül.

2022. február 14. 15:25
null
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Facebook

„»Körülbelül 30 ilyen munkacsoport van. (...) Ott próbálnak számokat meghatározni, és utána jön Surányi György, és megnézi, hogy ez mennyibe fog kerülni. (...) Surányi György az, aki kiszámolja, hogy mi fér bele, illetve, hogy mi mennyibe kerül.« – mondta a Partizán műsorában Márki-Zay Péter.

Arra azért kíváncsi volnék, mit szól ehhez Gyurcsány Ferenc, aki másfél évtizeddel ezelőtt elég sokat számolgatott Surányi Györggyel – aztán ez elvezetett ahhoz, hogy "elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. Legendás Őszödi akadémiai székfoglalójában erről így vallott 2006-ban:

»Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.«”

Fotó: MTI Fotó: Beliczay László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. február 14. 21:37
Surányi csak kárt okozott ennek az országnak.
Peppa
2022. február 14. 19:29
Tökéletes idézés. Szép volt, Gábor. Eddig ez nem tűnt fel neked? Vagy most kihagytak valamiből?
elfújta az ellenszél
2022. február 14. 19:18
Minden lukból úgy mászik elő az SzDSz álombrigádja, mint árvízkor a pocok
Lajoss
2022. február 14. 18:42
Gábor,neked a 6 általános megvolt? Én inkább egy Corvinusos egyetemi tanárban bízom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!