Orbán Viktor üzent

2022. február 11. 07:19

Azt csinálunk veletek, a városotokkal, múlttal és jövővel, ami nekünk jólesik, világos?

2022. február 11. 07:19
null
Lányi András
Magyar Hang

„Vereség a javából. Több mint hét esztendeje kezdtünk tüntetni, cikkezni, konferenciázni az élhető Budapest ellen tervezett legdurvább merényletek, a Városliget tönkreépítése és a budai Vár kormányzati negyeddé rontása ellen. Azóta mindkét rémálom megállíthatatlanul halad a teljes megvalósulás felé. A törvénybe foglalt törvénytelenség – a kiemelt állami beruházások kiváltságai, a lex Városliget, a műemlékvédelem szétverése, a szakmai és civil tiltakozás semmibevétele – zöld utat biztosított a kormányzati pénzszóró gépezetnek, amely monstruózus építkezésekkel állít emlékművet a régi igazságnak: gyáva népnek nincs hazája. Azt csinálunk veletek, a városotokkal, a pénzetekkel, múlttal és jövővel, ami nekünk jólesik, világos?

A Városliget elveszítette liget jellegét. Tessék kisétálni, és körülnézni, hány olyan pont maradt a Ligetben, ahonnan ne közeli magasépületekre látnánk, ahová ne ilyen-olyan kövesút vezetne. Elárulom, akad ilyen rész, a délkeleti fertály, onnan hiányzik még egy utolsó monstrum: a Nemzeti Galéria, de ne féljenek, meglesz az is.”

Fotók: Szűcs Ágnes

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faterohm
2022. február 13. 20:56
Andriska! Hol voltál akkor mikor GYF az országot lerabolta, az embereket földönfutóvá tette, emlékszel? a kilakoltatásokra, a rendőri terrorra, és az IMF hitelre? Vagy akkor te is megszedted magad? most távol a húsosfazéktól fel ébredt az álságos igazság érzeted? Ismerős azok a cégek névsora amit a tele népszeretettel alkeszferi eladott? Csak egy párat, hogy képben legyél. MÁV Cargo, Malév, moszkvai nagykövetség épülete, Villamosművek, Gázművek, MOL részvények....... Ezek mind vissza lettek vásárolva. Kivéve MÁV Cargot, és a moszkvai nagykövetség épülete. Ez építés nem pedig rombolás. A családi kedvezmények amit a mostani kormány biztosít. Nem beszélve arról, hogy a Te kormányod emelt adók miatt egyhavi fizetésemet kivette a zsebemből. Az energia árak az egekben, évi kétszeres emelés, kafetériában 98 százalékos adó. Nem folytatom tovább mert írhatnám még egy ideig. Nem értem neked még is mi a bajod?
Csomorkany
2022. február 13. 18:14
Ez a cikk nem az a kifejezett lecseszés: https://index.hu/kultur/2022/02/13/magyar-zene-haza-hangdom-allando-kiallitas/
tevevanegypupu
2022. február 11. 19:44
Ma voltam a Városligetben..azt hiszem le kellene bontani a körülötte levő lakóházakat..zavartak. Úgy.látszanak..Ja..a.Műcsarnokot,a.Vajdahunyadot.is.Bazi. nagyok..
amca
2022. február 11. 19:02
Na,megint előjött a szarból 1 megélhetési bűnöző. Már csak a zsíros kenyér maradt . Zabálj dplmás prli. Jó hírem van. Zsíros kenyérre ,meg parizerre jut neked.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!