Nagy lehetőségek előtt állnak a magyar-brazil kapcsolatok

2022. február 17. 14:09

A magyar–brazil kapcsolatokban kiemelkedő az oktatási együttműködés.

2022. február 17. 14:09
Szabó Bence
Corvinák

„Brazília egy több mint 200 millió lakosú ország, a világ 8. legnagyobb gazdásága (várlóerő-paritáson nézve), mely ráadásul erőteljes fejlődésben van. A legnagyobb latin-amerikai állam népessége dinamikusan növekszik, ami az ország gazdag természeti kincseivel és a versenyképesség fejlődésével párosítva a 2014-es recessziót követően a világ öt nagy feltörekvő gazdaságának egyikévé emelte Brazíliát; Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika mellé.

Brazília – hazánk szempontjából értelmezett – jelentőségéről tanúskodik az a tény, hogy a visegrádi országok számára Brazília általában a latin-amerikai régió első számú kereskedelmi partnere (Mexikóval versenyezve), és hogy a kereskedelmi volumenek az elmúlt évtizedben valamennyi visegrádi ország esetében jelentősen növekedtek.

Magyarországon a Brazíliába történő export 2016 és 2017 között 22,4 százalékkal emelkedett szemben az uniós 3,2 százalékos átlaggal.”


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. február 18. 08:55
Az aranyemberben szerepel, hogy megérte lisztet exportálni Brazíliába, mert ott nem volt kapható jó minőségű. Nos, ez a lehetőség továbbra is fennáll.
Lajoss
2022. február 17. 15:04
Építünk mi is favellákat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!