Megilletődötten vettem tudomásul a felkérést

2022. február 14. 19:27

Kétségtelen, hogy 79 éves vagyok, de szerencsére nem észlelek egészségi állapotomban olyan jeleket, amelyek arra utalnak, hogy leépülőben lennének szellemi képességeim Interjú.

2022. február 14. 19:27
null
Róna Péter
Magyar Hang

„Mikor és kitől tudta meg, hogy ön lesz az ellenzék köztársasági elnökjelöltje? Mit érzett ekkor?

Vasárnap este, miután döntésre jutottak a pártok képviselői, felhívott Márki-Zay Péter, és ő közölte a hírt. Hogy mit éreztem? Nagyon nagy megtiszteltetésnek veszem, hogy engem kértek fel egy ilyen fontos közéleti tisztség esetleges betöltésére. Meg voltam illetődve.

Mit szól a családja a felkérés hallatán?

Bár tisztában voltak azzal, hogy szóba került a nevem a pártok közötti megbeszélések során, de úgy tűnik egyelőre még emésztik a dolgot, azonban láthatóan örülnek a felkérésnek.

Mik voltak az előzmények? Jakab Péter bejelenéséből tudjuk, az ő ötlete volt, hogy ön legyen az ellenzék közös jelöltje.

Jakab Péterrel egy hónappal ezelőtt az ország sorsát érintő több kérdésről is beszélgettünk. Akkor nem zárkóztam el a feltételes módban elhangzott kéréstől. Múlt héten a már konkrét felkérésre pedig rábólintottam, feltéve hogy a hat párt együttesen javasol a tisztségre.

Sokan felvetik, hogy közel a 80-hoz, nem kellene ilyen tisztségre pályázni.

Kétségtelen, hogy 79 éves vagyok, de szerencsére nem észlelek egészségi állapotomban olyan jeleket, amelyek arra utalnak, hogy leépülőben lennének szellemi képességeim, vagy bármi egyéb bajom lenne, fogyna az energiám. Ezt talán a közelmúltban megjelent írásaim is igazolják. Ugyanakkor nem tartom sértőnek ezeket a felvetéseket, hiszen bármikor bármi történhet az emberrel, bármelyik pillanatban magához szólíthat a Jóisten. Az is igaz azonban, hogy számos példa van arra, hogy hasonló korú államférfiak sikeresek. Csak hogy néhány példát említsek, nemrégiben választottak újjá a 81 éves Sergio Mattarella olasz államfőt, de mondhatnám a velem egyidős Joe Biden amerikai elnököt. Persze, az ellenkezőjére is akadnak példák.”

Nyitókép forrása: MTI Fotó: Bugány János

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. március 10. 10:19
Novák Katalin beszédét tanítani lehetne!
Sulammit
2022. március 10. 10:18
Ki kellett volna fütyülni ezt az unalmas, elfogult ostoba kretént.
21 gramm
2022. február 15. 16:51
"Mit szól a családja a felkérés hallatán? Bár tisztában voltak azzal, hogy szóba került a nevem a pártok közötti megbeszélések során, de úgy tűnik egyelőre még emésztik a dolgot, " Szóltak nekik, hogy a választások előtt szavaz róla az országgyűlés?... "Jakab Péterrel egy hónappal ezelőtt az ország sorsát érintő több kérdésről is beszélgettünk. Akkor nem zárkóztam el a feltételes módban elhangzott kéréstől. Múlt héten a már konkrét felkérésre pedig rábólintottam, feltéve hogy a hat párt együttesen javasol a tisztségre." Tisztelt Róna úr, nem fordult meg esetleg a fejében egész véletlenül, hogy nevezett társaság, benne a nevezett J.P. megbízhatósága, szavahihetősége esetleg megkérdőjelezhető? Kizárólagossági szerződést aláíratott velük? Mert megeshet, hogy körbejárnak ezzel az ajánlattal, és ajánlgatják bódog-bódogtalannak... az Iványinak meg ilyesmi.
zara
2022. február 15. 11:29
ha nem tudod felfogni h csak kihasználnak, semmi esélyed akkor késégeim vannak a ' leépülőben lennének szellemi képességeim' el kapcs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!