Márki-Zay már megint gyűlölködik

2022. február 03. 14:11

A bábokat vajon kitömik?

2022. február 03. 14:11
Pozsonyi Ádám
Origo.hu/888

„»Márki-Zay: Orbán olyan, mint egy diétaellenes nagykövet.« Azt is mondja, hogy Orbán Viktor egy báb. Vajon van-e ennek köze a diétaellenességhez? Ezen töröm a fejem. A bábokat vajon kitömik? Bár, ha nagyon ki vannak tömve és nagyobb a tömegük, akkor nehezebben mozgathatók, és hát a nehezebben mozgatható báb nem praktikus. Az még Putyinnak sem jó, akinek bábja Márki-Zay szerint Orbán, aki – mint báb -, úgy kelt fel a tárgyalóasztaltól, hogy bábmozgatója, Vlagyimir Putyin orosz elnök, ezt nyilatkozta: „A tavaly aláírt, 2036-ig tartó egyezmények elsősorban az Önök munkájának eredményei„.

A tavaly szeptember végén aláírt két Gazprom szerződés (az egyik a Szerbia, a másik az Ausztria felőli szállítást rögzíti) kapcsán az orosz elnök – mint bábtartó – azt is jelezte: ezek alapján »a szállítások stabilitása biztosított« Magyarországra. Illetve: »Fontos az is, hogy ma Magyarország az európai piaci árnál ötször olcsóbban vásárol orosz gázt.«

Milyen szerencse, hogy léteznek Európában nem bábok, és olyan kormányok illetve politikusok, akik nem bábjai senkinek, és természetesen függetlenek – mint a hazai betiltott ellenzéki sajtó -, hisz január közepén ismét közel 20 százalékkal emelkedett az európai gázár.”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hatchak_Aznem
2022. február 03. 23:16
És azon is gondolkodtam - nézve azt a néhány perces összevágott videót, ami MZP gyűlölködő megjegyzéseit szedi csokorba, - hogy vajon ilyet lehetne-e vágni Orbán Viktor megszólalásaiból is? Szerintem nem. És persze...lehet mondani, hogy "MZP nem is úgy gondolta", meg "kontextusból lett kiragadva" de mutasson valaki nekem legalább csak hasonlót Orbán Viktor megszólalásaiból összevágva (persze nem szavanként). Pedig MZP-vel ellentétben nem csak 1-2 évnyi anyagból lehet válogatni. Ott van legalább 30 évnyi archívum. Más liga...
Hatchak_Aznem
2022. február 03. 22:58
Biztosan túl idealista vagyok, de talán a pragmatikus megközelítés alapján, is egy mindenkori miniszterelnöknek vagy miniszterelnök várományosnak (akár MZP, akár XYZ) nem az lenne a küldetése, hogy az emberek/csoportok véleményét (függetlenül attól, hogy többségi, vagy kisebbségi vélemény) meghallgassa, megértse és beépítse a ténykedésébe? Nem ez lenne a képviseleti demokrácia ethosza? Tehát nem "legombázzuk", hanem meghallgatjuk, megértjük és beépítjük...és kérem ne bombázzatok azzal, hogy milyen csúnya dolgokat mondtak különböző jobboldali újságírók. Szerintem egy újságíró és egy miniszterelnök, vagy miniszterelnök várományos az teljesen más kategória...nem megbántva egyik oldal újságíróit sem, de más a cél.
Anyádcsipája
2022. február 03. 21:16
2006-ban Gyurcsány még azon háborgott, hogy a Gazprommal nem lehet tárgyalni a gázárakról, s Orbán 4 év alatt el sem jutott Moszkváig. Hát, nagyot fordult a világ.... És az, hogy az előnyös üzletért cserébe nem áll be Orbán az oroszok ellen agyatlanul acsarkodók táborába? Hát, ettől nem lesz az orosz mackó sem erősebb, s a felfuvalkodott, önhitt Nyugat sem gyengébb, de nálunk legalább hosszú évekig nem lesz oka senkinek megemelni a gáz árát az egekbe. Lassan mondom, hogy a félkegyelmű balliberális kommentkommandó is megértse: NEM LESZ GÁZ-ÁR-E-ME-LÉS! :D
Akitlosz
2022. február 03. 20:41
Pozsonyi Ádám megint nem saját magáról ír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!