Kilátás Budapestről

2022. február 18. 14:01

A nyugati média általában hisztérikus hangvételben számol be Orbánról.

2022. február 18. 14:01
null
Josh Hammer
Newsweek

„Budapestről írok, a gyönyörű, dunaparti magyar fővárosból. Magyarország bár egy távoli, szerény méretekkel és népességgel rendelkező ország, mégis óriási szerepe volt az elmúlt kb. öt évben abban, hogy irányt mutasson az amerikai konzervatív léleknek. Néhány nap telt csak el, de már most be lehet látni: Magyarország, és az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett Fidesz a kormányzatban működő »nemzeti konzervativizmus« kísérlete. Rengeteg a tanulság az amerikai konzervatívok számára.

A nyugati média általában hisztérikus hangvételben számol be Orbánról. Autokráciával, kvázi-fasisztának, sőt, néha egyenesen gengszterséggel vádolják. Valószínűleg ezek a baloldali nethuszárok sosem találkoztak Orbánnal, és nem is töltöttek el vele semennyi időt. A héten egy kisebb csapatnyi újságíró, agytröszt és közéleti személyiség látogatta meg őt, és én is ott voltam több órán át, az ő társaságában. 

Első kézből szerzett tapasztalatom alapján elmondhatom: a magyar miniszterelnök egyáltalán nem olyan, mint ahogy a média lefesti őt. Humoros, társaságot kedvelő, megnyerő személyiség, és még kritikának szánt kérdéseket is önbizalommal válaszolta meg. Talán ami legmeglepőbb lehet a Twitteren lógó balosok számára – akik szerint Orbán egy hataloméhes, barbár európai diktátor –, hogy Orbán egy igazi konzervatív értelmiségi. Töltött időt Oxfordban, és heti egy napot arra szán, hogy elmélyüljön a lényeges politikai irodalomban. Hogy másképp fogalmazzak, »ő elvégzi a házi feladatát«.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2022. február 19. 21:46
Ami nyilvánvaló és nem ellentmondás: A "nemzeti konzervativizmus" progresszívebb a dögszagú liberál-fasizmusnál.
Gyugyu12
2022. február 19. 11:26
Nemzetközi gennyedék.
Kiscsillag
2022. február 19. 09:15
A proliknak a hazug és hazaáruló balosok kellenek. A prolik, akik a legtöbbet kapták ettől a kormánytól (adócsökkentés, rezsicsökkentés, SZJA visszatérítés, CSOK) buták és hiszékenyek és pont ők fognak beledögleni a korrupt és inkompetens moslék kormányzásba.
patópál
2022. február 18. 22:19
"heti egy napot arra szán, hogy elmélyüljön a lényeges politikai irodalomban" Mindeközben a maki kofákkal üvöltözik a piacon. Micsoda kontraszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!