Kiegészítés az Állásfoglaláshoz

2022. február 19. 17:50

Az MPT elnöksége – a tagságtól érkezett ellentmondásos visszajelzések alapján – úgy döntött, hogy szakmai vitát indít.

2022. február 19. 17:50
Magyar Pszichiátriai Társaság
mptpszichiatria.hu

„Az Állásfoglalás (ÁF) a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöksége által felkért szakmai bizottság által előkészített, két szakmai társaság elnöksége által jóváhagyott és egy harmadik szakmai társaság által támogatott dokumentum. Az ÁF-t az MPT elnöksége elfogadta, azonban az természetesen nem tekinthető a MPT teljes tagsága véleményének. Az ÁF elfogadása az alapszabálynak megfelelően történt, azonban jelen formájában ez az MPT Elnökségének – a szakértői bizottság dokumentumán alapuló – állásfoglalása. Az MPT elnöksége – a tagságtól érkezett ellentmondásos visszajelzések alapján – úgy döntött, hogy szakmai vitát indít. A végleges ÁF-t a szakmai konszenzus eredményeként fogjuk közölni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lmcwelt
2022. február 20. 18:30
Werbőczy István Tripartitum Hármaskönyv) 4. A természeti jog ugyanis minden nemzettel közös azért, mivel mindenütt természeti ösztönnél fogva és nem valamely rendelésnél fogva áll fenn, a melyre a természet tanít meg minden állatot. És ez nem csak az emberi nemnek tulajdona, hanem minden állatnak is. Innen származik a férfiúnak és a nőnek egybekelése, gyermekek nemzése és felnevelése, mindenkinek egyenlő szabadsága és megszerzése azoknak a dolgoknak, melyek a levegőben, a földön és a tengerben találhatók. Továbbá: a megőrzés végett letett dolgoknak vagy kölcsön adott pénznek visszaadása, felebarátunk erőszakosságának erővel visszatorlása. Mert ezt, vagy az ehhez hasonlót soha sem tartjuk igazságtalannak, hanem természetesnek és igazságosnak.
Lmcwelt
2022. február 20. 18:26
Az állásfoglalás politikai, nem pedig szakmai volt, ezen utólag már nem lehet szépíteni. Kiderült kik vagytok!!!
tomtam
2022. február 20. 17:05
Egy elfogadható lépés van: rendkívűli küldöttgyűlés, és az eddigi vezetőség leváltása. A szakma kompromittálódott, a továbbiakban hiteltelen.
j.lukacs
2022. február 20. 13:20
"ÁF" = Á fászt!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!