Ma a taxisok egy része az ablakom alatt tüntet

2022. február 16. 12:35

Azt javaslom, hogy állapodjunk meg egy méltányos emelésben.

2022. február 16. 12:35
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Ma a taxisok egy része az ablakom alatt tüntet, mert emelni szeretnék a tarifákat. Tény, döbbenetes mértékű az infláció, amit láthatóan a kormány képtelen megállítani. Ugyanakkor az is tény, hogy 2020-ban a Fővárosi Önkormányzat 70 százalékos kedvezményt adott a taxisdrosztdíjból, ami nekünk több százmilliós bevétel kiesést jelent. Továbbá hónapok óta tárgyalunk a taxis szervezetek hivatalos képviselőivel egy esetleges emelésről, csak éppen eddig volt egy olyan komoly kihívás, hogy kormányzati jogszabály szerint, az önkormányzatok semmilyen díjat sem emelhetnek.

Tegnap este, hirtelen a mai taxis demonstráció előtt, változott a helyzet azzal, hogy a kormány mostantól engedélyezi a taxis díjak emelését. Ezért azt javaslom, hogy folytassuk a tárgyalásokat a hivatalos taxis szervezetekkel, állapodjunk meg egy méltányos emelésben, amit beviszünk a Fővárosi Közgyűlés elé, és ha van teljes körű szakmai és politikai konszenzus, akkor dönthetünk a taxisok sok szempontból jogos igényeiről.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2022. február 17. 08:38
büdös visítozó maszktálib, oltáserőltető vinnyogó karácsony a történelem szemétdombján a helyed!
Cséfy
2022. február 17. 07:51
--
APA152
2022. február 16. 21:31
" Azt javaslom, hogy állapodjunk meg egy méltányos emelésben. " A libbancsok most választások előtt milyen nyitottak a tárgylásokra !! Ígérnek mindenkinek fűt-fát. Bezzeg ha nyernének !! Adóemelések,rezsicsökkentés megszüntetése,családtámogatások megnyirbálása,stb. Mert "a zorbán ellopta",és nincs rá keret.
roughneck
2022. február 16. 17:45
Ket szunditas kozott kicsit tesz-vesz. "Szeme lecsukodik, Szaja kinyitodik, Hagyjuk a kis almost, Hadd aludjon mar most."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!