Huncut pici gazember

2022. február 21. 07:05

Végül nem az SZDSZ lelkiatyja, Iványi Gábor, hanem a pompás Róna Péter lesz a jelölt.

2022. február 21. 07:05
null
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Vegyük szemügyre azt a ténycsomót, amelynek kibogozását az alábbiakban megkíséreljük. A kommunistáktól a fasisztákig terjedő ellenzék muszájból államfőt jelöl, miközben mindenki pontosan tudja, hogy az illető egyelőre nem lesz államfő. A szokásos castingolás ezúttal meglepő módon nem hónapokig, mindössze néhány hétig húzódik, és láss csodát, végül nem az SZDSZ lelkiatyja, Iványi Gábor, hanem a pompás Róna Péter lesz a jelölt. Hogy kinek a jelöltje pontosan, azt most hagyjuk, valakié, valahol, valamiért, maradjunk ennyiben.

Ekkor a nem különben pompás, már-már remek Király Júlia is felbukkan nekünk hosszú lejáratú kölcsön alakjában, majd beleharsog a produkcióba. Ezt a fejleményt a baloldali összhangzattan hiányában mindössze bátortalan szólóként értékelhetnénk. Csakhogy odaát a szóló nem pusztán egyéni szín a közös muzsikálásban, ők olyan zenekart alkotnak, amelyben mindannyian maguk farigcsálta szólókat játszanak egy időben. Lehetnek ezek mulatságos vagy kőprofi megszólalások, ahogyan azonban az egész összeáll a hallgató előtt, valójában őskáosz, idomtalan diszharmónia, vérbeli macskazene.

Király Júlia tehát – ismétlés a tudás anyja – a saját szólóját legott felvezeti, huncut pici gazembernek nevezi Róna Pétert, majd elegánsan továbblép a pódiumról. Az ember hüledezve nézi, ahogyan ezek sorra felpakolják cókmókjukat, elhagyják a koncerttermet a maguk külön bejáratú hülyeségeivel. Kivonulnak egyenként, emelt fővel és önérzetesen, mint valami vörös búcsúszimfóniából. A teremben pedig maradnak az egymásra szórt sértések, a sérelmek, a bosszú, az áporodott levegő. Ha pedig úgy alakul, április 4-én a kérdések kérdése: hogyan veszítettünk ismét?”

Nyitókép: MTI / Magócsi Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. február 22. 05:16
"Jelentős összegek érkeztek magyar papok számláira karácsonykor Egyikük elmondta, hogy (...) szerinte ezt nehéz nem egyfajta „júdáspénznek” tekinteni." https://szemlelek.net/jovedelem_karacsony/
scandal says Jack
2022. február 21. 13:23
Mindig olyan furcsán érzem magam, amikor volt SZDSZ-es országgyűlési képviselőről hallok aki amúgy lelkész, meg zsidózó Jobbik elnökről aki amúgy saját bevallása szerint is zsidó származású, meg állampártozó és egypártrendszerező Dobrev Kláráról aki amúgy...hja, mindenki tudja. Szóval, hogy ezeknél tényleg nincs semmi szégyenérzet és önkontrol ami a saját státuszukat és tevékenységüket illeti... De most felejtsük el az SZDSZ-es előéletet, rendben...néhány hónapja ez az evangélikus tehát keresztény lelkész összeadott egy párt a zsidó liturgia szerint... Mi van?! Ehhez az egyházának nincs semmi hozzáfúznivalója? Egy lelkész aki a saját vallása fundamentuma, az Újszövetség helyett egy másik vallás szerint áld meg valakiket? Ez amolyan modern liberális jóemberkedés mi? Mindent lehet csak eléggé furi legyen mert az tök cuki...És amúgy miért tette ezt Iványi? Mert Daniel Berg így kérte? És hol van a saját meggyőződése, amire állítólag az egész eddigi életét áldozta...? Tényleg nem értem ezeket az embereket...
Szittya66
2022. február 21. 09:07
Leírtam már párszor, de megismétlem. Az előző ellenzéki győzelemnél mindössze két pártot (MSZP-SZDSZ) kellett volna egyben tartani, az sem sikerült. Nem kell hozzá nagy fantázia, hogy elképzeljük, mindez hogyan lenne hat párt, plusz egy pártnélküli miniszterelnök esetében.
balbako_
2022. február 21. 08:46
Egymást jobban gyűlölik, mint a Fideszt. Na, ebből milyen közös kormányzás lenne? (Isten őrizzen minket ettől!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!