Egy igaz ember

2022. február 09. 09:53

Ha akad ma Magyarországon méltó utódja Göncz Árpádnak, akkor Iványi Gábor biztosan az.

2022. február 09. 09:53
null
Dési János
Dési János
Klubrádió

„Magyarország köztársasági elnöke a Fidesz volt alelnöke, a fülében fideszes és néha orbánviktoros fülbevalót hordó Novák Katalin lesz. Ezt annyira biztosra vehetjük, hogy ilyesmire úriember nem is fogad. Ha innen nézzük, nincs sok jelentősége annak, az ellenzék ajánl-e egyáltalán valakit köztársasági elnöknek vagy sem. Ez most nem az a helyzet, amikor az akkori szocialista-SzdSz-es koalíció széthúzását kihasználva a Fidesz szépen behozta a saját jelöltjét, Sólyom Lászlót a parlamenti többséggel szemben

Mégis nagyon is fontos, ha lesz, ki az ellenzék köztársasági elnökjelöltje. Egyrészt azért, mert mutat valamit abból, hogy az esetleges jövőbeli koalíció képes-e közös döntést hozni. Ha ebben most nem tudnak nagyobb nyilvános vita nélkül igen gyorsan megállapodni, akkor valóban nehéz lesz elhinni, hogy kormányozni képesek lesznek-e majd együtt. Hiszen egy olyan kérdésben kell most közösen dönteniük, amelynek a gyakorlati jelentősége nagyjából az a 15 perces beszéd, amit a hivatalos elnökjelölt mondhat majd a parlamentben.

Másrészt azért lényeges mégis, mert a jelölt személye sok mindent elárul azokról, akik őt támogatják. Iványi Gábor egészen különleges szereplője a magyar közéletnek. Az az ember, aki évtizedek óta fáradhatatlanul küzd az elesettekért, a szegényekért – szó szerint is. Még akkor sem adja fel, amikor egyházát durvább módszerekkel lehetetlenítik el, mint a kommunista időkben. Amikor azért kell elkeseredett küzdelmet vívnia, hogy enni adhasson a hajléktalanjainak, a nehéz sorsú gyerekeknek.”

Nyitókép: MTI / Kallos Bea

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. február 11. 05:58
Pfejjjj.
Héthykati
2022. február 10. 10:35
Egyívásúak! Nézd meg, hogy kik támogatják! Kell még valamit mondanom Ildikó??
yes_we_can
2022. február 10. 01:44
Mi ez a sidó vircsaft?? Mi a cél?
Aerion
2022. február 09. 18:06
Fú, baszki. Ide érzem a patkányképű hithagyott és fajtagadó mocskos zsidó dögletes leheletét. Förtelem, és mélységesen felháborító, hogy ilyen minőségű élőlények létezhetnek. Kikérem magamnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!