Az eurorealisták a kontinens reneszánszát tűzték ki célul

2022. február 13. 15:22

Nem hagyhatjuk, hogy a brüsszeli elit döntsön Európa jövőjéről a polgárok feje felett.

2022. február 13. 15:22
null
Bertha László
Magyar Nemzet

„Az európai konzervatív pártvezetők január végén megrendezett madridi csúcstalálkozója is jelzi, hogy egy olyan új európai jobboldali pártszövetség van születőben, amely tiszteletben tartja a nemzetállamok szuverenitását, és nem hajlandó megfelelni a baloldal bevándorláspárti, családellenes politikájának, ahogyan azt az Európai Néppárt teszi immáron évek óta a status quo megőrzése érdekében. 

Brüsszel és az európai elit elbukott a 2008-ban kirobbant gazdasági világválság, a 2015 óta jelen lévő migrációs kihívások, valamint a mindennapjainkat meghatározó járványhelyzet kezelésében is. Európa a világpolitikai színtéren egyre inkább elveszíti jelentőségét, ám ennek felismerése helyett az ideológiai viták és a hatalmi játszmák kiélezésére törekszik Brüsszel, mint azt Magyarország és Lengyelország is megtapasztalta az elmúlt évtizedben. Az Európai Unió ma alapvető megújulásra szorul annak érdekében, hogy visszatérjen az alapító atyák gondolatához, akik nem egy túlbürokratizált, mindent az egységesítés oltárán feláldozó hatalmi gépezetet, hanem az egymással szövetségben lévő nemzetek Európáját vizionálták. 

Európa jelenleg nem a polgárokat, hanem az elit érdekeit képviseli. Ennek megváltoztatását tűzte zászlajára Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini a tavaly áprilisi budapesti találkozón. A kontinens reneszánszát hirdető nyilatkozatok új erőt és lendületet adtak annak a közös gondolkodásnak, melyek egy formálódó konzervatív, kereszténydemokrata pártcsalád alapjait képezhetik a jövőben.”

Nyitókép: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2022. február 13. 18:15
Tényleg meg kellene már akadályozni, hogy ezek a fasz neomarxisták, nevezzék őket bárhogy, uralják az Uniót és tegyék élhetetlenné.
Benedek Zsolt
2022. február 13. 15:48
Vissza a reneszánszhoz: https://xn--krptalja-8yac.net/wp-content/uploads/2016/02/magyarok-karpat-medenceben.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!