Elrettentő példa vagyunk, mi magyarok

2022. február 12. 13:01

A románok szörnyülködve, kárörömmel figyelik, hova juttatjuk magunkat.

2022. február 12. 13:01
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„A végtelen és mértéktelen lojalitás néz farkasszemet Erdélyben az eszköztelen és felkészületlen ellenállással. A Magyarországról ide átterjedő kampány mindenki harca mindenki ellen: olyan szembenállás, ellenségesség, rosszhangulat, olyan kiszolgáltatottság kisebbségi közösségben, mint a NER ideje alatt évtizedek óta nem volt itt. A konszenzus teljes hiánya. Koncepciótlanság. Etikátlanság. Cserbenhagyás. Árulás. Ebben élünk, nap mint nap, percről percre. Ez határozza meg a választásokat.

Ez határozza meg a választás utáni viszonyokat. Hogy lehet ebből kilépni? Hogy lehet ezt közösségi értelemben és szinten túlélni? Fogalmam sincs. Valószínűleg az fog nyerni, akiben elég nagyvonalúság és bölcsesség lesz újragondolni mindent: a kisebbségi érdekképviselet átszervezésétől (a jelenlegi korrupt, önállótlan és céljavesztett rendszer helyett) a magyar-magyar viszonyok átalakításáig. Én ilyen szereplőt nem látok – legalábbis most. Egy biztos: elrettentő példa vagyunk, így, mi magyarok. A románok hol félelemmel, hol szörnyülködve, hol kárörömmel figyelik hova juttatjuk magunkat. Őszinte részvétemet kívánom magunknak.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tomek Josef
2022. április 01. 09:45
Undorító ez a liba
Ferry63
2022. február 13. 20:08
Mindenképpen azért vagy elrettentő mert te aztán minden vagy, csak nem magyar! Ellenben egy rohadék büdös ribanc , az vagy!
Béna Géza
2022. február 13. 15:56
Nos az a helyzet hogy a drága barátaink örülhetnek mivel fél Magyarországot zsebre vágták. Megjegyzem annak idején mindent elkövettek a drága nyugati barátaink hogy az ezeréves Magyarországot lesöpörjék a térképről , mit látunk most? egy sebtében össze lapátolt országnak nevezet szart (ukrajna) foggal körömmel egyben szeretnék tartani, adja a Jóisten hogy törjön belé a foguk !
bpe
2022. február 13. 13:44
úgy figyelik, hát, hogymásképp, aztán rányalnak a pópa kanalára, és tovább lopják az amcsi támaszpontról az üzemanyagot, h aztán, ha már ma is felkeltek, kormányt váltsanak, hátha felszáll az ország a kifutópálya végén, hiába a négy kereke.. BEZZEGORSZÁG!!! ..szval, miért is nem róluk és csak róluk irkafirkálsz?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!