Hogyan lopta el a Fidesz az EU-s támogatásokat a magyaroktól?

2022. február 14. 07:08

Felszólaltam az Európai Parlament LIBE bizottságában.

2022. február 14. 07:08
null
Donáth Anna
Facebook

„Ha jobban megértjük, hogyan lopta el a Fidesz az EU-s támogatásokat a magyaroktól, igazságot fogunk tudni szolgáltatni, és megakadályozni, hogy tovább sikkaszthassanak az iskolákra, kórházakra és munkahelyre szánt  támogatásokból. Éppen ezért fontos, hogy az uniós jogállamisági jelentés pontosan és helyesen írja le a helyzetet Magyarországon és Európában. Ezért szólaltam fel az Európai Parlament LIBE (Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi) bizottságában, melynek én is tagja vagyok. A jogállamisági jelentést vitattuk meg: elmondtam a bizottságnak, hogy habár a riport kiemelten fontos, ez csak a kezdet, ha valóban javítani akarunk az EU-n belüli helyzeten. Ezért a következő időszakban azon fogok dolgozni, hogy a Bizottság ne csak leírja, hanem értékelje is a jogállam helyzetét a tagországokban. Ennek alapja, hogy kidolgozzunk egy jogállamisági indexet.

Ez segítséget nyújt majd abban, hogy értékelni lehessen: az adott ország jogrendszere kellőképpen igazságos és emberséges-e. Úgy gondolom, hogy ennek a rendszernek képesnek kell lennie arra, hogy megjelölje, mely országok vannak a veszélyzónában. A civil társadalom szűkülő mozgásterét vizsgáló riport felelőseként azt is hangsúlyoztam, hogy a Bizottságnak kiemelten kell vizsgálnia a civil társadalom mozgásterét, és a jogállamiságról szóló jelentésben külön fejezetben kell, hogy foglalkozzon a civil társadalom kérdésével.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2022. február 16. 17:21
Annácska, rinocérosz bőr van az ön pofiján.
syphax
2022. február 16. 07:53
TE LOPTAD EL AZ APÁD FASZÁT HÜLYE KISANYÁM...BAZZDMEG!
laci.manutd
2022. február 15. 15:23
Ilyen undorító ribanc nem is létezik ,csak álmodom! Rémálom!!!!!!!
airwolf
2022. február 15. 14:47
T. donáth anna! Igen nem elírás, CSUPA KISBETŰVEL! ha hallgattál volna - bölcs maradtál volna - esetleg. Gusztustalan a viselkedésed, a hozzáállásod. mikor hallunk arról, hogy szót emeltél annak érdekében, hogy a barátnőd/elvbarátod csalására, tolvajlására intézkedés történjen. Mikor szégyelled el magad, és legalább te (szándékos kisbetű) kérsz bocsánatot az apád által elkövetett bűnökért. Ha mindebből egy is megtörténik beszéljünk, addig meg inkább hallgass.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!