Térdre, imához!

2022. február 21. 19:26

Orbán KISZ-titkárként indult, aztán rokonszenves polgárivá alakult, végül szélsőjobbos putyinpincsi.

2022. február 21. 19:26
null
Gulyás Balázs
Magyar Hang

„Térdre, imához! – ezt kiabálta be az akkor éppen liberális Orbán Viktor a 90-es évek első felében egy KDNP-s javaslat elhangzásakor az Országgyűlésben. Nagyot fordult azóta a világ, a Fidesz vezetője pedig gyakorlatilag folyamatos pörgésben van: KISZ-titkárként indult, majd térdre rogyásra felszólító liberális lett a fenti pillanatfelvételünkkor, később rokonszenves polgárivá alakult, végül a mába megérkezve szélsőjobbos putyinpincsi.

Van az úgy, hogy a hírekkel mint szerszámokkal dolgozó médiamunkás is túl későn értesül egy kezdeményezésről. Pedig fontos felhívást indított útjára tavaly augusztus 20-án néhány fideszes értelmiségi »Hazádnak rendületlenül imával légy híve most, magyar!« elnevezéssel. Földi-Kovács Andrea, Eperjes Károly, Csókay András, Surján László és még sokan mások azt írják felhívásukban, hogy felekezettől függetlenül imával segítsük elő a választások »jó kimenetelét«. Magával az imahadjárattal (a hírt közzétevők hívják így) nem élcelődnék, minden Isten felé fordulás szép és jó, annak indoklásán már annál inkább elidőzhetünk kicsinyt. A felhívást elindítók úgy fogalmaztak: »Imádkozzunk mindennap azért, hogy a parlamentbe olyan képviselők kerüljenek, akik a tízparancsolat szellemében – annak minden pontját komolyan véve – igyekeznek végezni képviselői munkájukat!«, és felhívták arra is a figyelmet: »közös imánk ereje személyes napi jó cselekedetekkel, önmegtartóztatásokkal fokozható«.”

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. február 23. 22:34
"Orbán KISZ-titkárként indult, ........ " Én is az voltam úgy, hogy nem is tudtam róla. Valaki odahamisította a nevemet. Ez akkoriban természetes volt. Ezen, a mai napig, csak én háborodtam fel.
kitiltott
2022. február 23. 01:29
Ki ez a f@sz? Ezek a cikkek is csak azt bizonyítják hogy mennyire rendben van minden a sajtószabadsággal Hogy egy ilyen senki pondro is mit kerestek írni.. Ráadásul hazudik és provokál
Málaga21
2022. február 22. 22:59
Gulyás Balázs torgyánpincsiként indult, és ballibsik csicskája lett belőle.
lofejazagyban
2022. február 22. 11:14
körtefejű ne nagyon hagyd el Újlipócia buborékját, mert nem kezeskedhetünk a biztonságodért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!