Felfoghatatlan, hogy a baloldal miért áll ki újra és újra a drogliberalizáció mellett

2022. február 06. 07:28

Sokaknál pár évnyi drogfüggőség az egész életükre szóló súlyos pszichiátriai betegséget okozott.

2022. február 06. 07:28
null
Rétvári Bence
Rétvári Bence
Facebook

„A múlt héten Hodászon jártam egy pszichiátriai betegeket gondozó intézetben. Ott számos olyan gondozottal találkoztam személyesen, akik azért töltik életük hátralevő részét egy ilyen otthonban, mert pár évnyi drogfüggőség az egész életükre szóló súlyos pszichiátriai betegséget okozott náluk. Kezelést kapnak, de azzal csak stabilizálni lehet az állapotukat, javítani már sajnos nem. Éppen ezért számomra felfoghatatlan, hogy a baloldal miért áll ki újra és újra a drogliberalizáció mellett.

Ha a baloldalon múlna, már holnaptól szabad utat engednének a kábítószereknek. A baloldal aktuális miniszterelnök-jelöltje a napokban egy fiataloknak tartott kampányrendezvényen hirdette meg, hogy elkezdené a kábítószerek dekriminalizálását. Mondatai egyáltalán nem előzmény nélküliek a baloldalon. A Momentum ifjúsági szervezetének az elnöke egy korábbi posztjában szintén sürgette a kannabisz-fogyasztás dekriminalizálását. Az LMP-s Vágó Gábor szintén a drogliberalizáció útját ajánlotta Magyarország számára, a Liberálisok politikusai pedig az önkormányzati kampányban Karácsony Gergelytől azt várták, hogy Budapestről kiindulva nyissa meg a büntetlen drogkereskedelem lehetőségét.

Ezzel szemben a kormány mindent megtesz a kábítószerek visszaszorítása érdekében. Elfogadtuk Európa egyik legszigorúbb Büntető törvénykönyvét. Az új jogszabály – amelyet a baloldal nem támogatott – lehetővé tette a dizájnerdrogok elleni határozott fellépést is. A hatékonyabb szabályozás eredménye a számokban is megmutatkozik: 2016-ban még csak 219 főt, 2019-ben viszont már 914 főt ítéltek el jogerősen új pszichoaktív anyagokkal való visszaélés miatt.

Fontos kiemelni, hogy a kormány legalább akkora hangsúlyt fektet a megelőzésre is, mint a büntetésre. Az elmúlt években például 6 milliárd forintot fordított a gyermek- és ifjúságpszichiátria, addiktológia és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztésére. 2018 szeptemberétől pedig minden fiatal számára elérhetővé vált az iskolai szociális segítés.”

Nyitókép: Rétvári Bence Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2022. február 07. 12:17
"Örömmel" látom, hogy a drogos haverok itt tolják az okosságaikat... (pánikolnak?)
Lajoss
2022. február 06. 18:44
A jó magyar pálesz eléggé elhülyíti a parasztot,ugye,Beni?!
olajfa1
2022. február 06. 15:55
A vérvörös cionista erőszakosoknak a drogosok az "ÉK" mert mindenre képessek az ilyen szenvedélybetegek! -mármint minden alajasságra!-
Kormánypárti1
2022. február 06. 13:03
Nem olyan bonyolult ez Bence! A ballibsik sosem akartak gondolkodni is képes embereket, mert nekik az nem pálya ahhoz hogy bármit megtehessenek amit akarnak. Ezért akarják a kábult, buziskodó, genderhülye, abnormális társadalom nélküli emberhalmazt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik