Az ellenzék meg a sajtója hiányzott matekórán...

2022. február 02. 15:19

...vagy csak nem volt matektanár.

2022. február 02. 15:19
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

„Most azt a sípot fújják, hogy az EMMi (vagyis a kormány, vagyis a »zorbán«) hazudik, mert azt mondja, a pedagógusok kevesebb, mint ötöde vett részt a mai sztrájkban.

»Jobban tudják, mint a szervezők« – harsogja a Magyar Narancs – valamiért mindig a legnagyobb seggfejek harsognak a legjobban...

És akkor nézzük a számokat!

A hvg nemrégiben ezt írta: KSH: 3 ezerrel csökkent egy év alatt a pedagógusok száma.

Ez egy 2021 januári cikk, vagyis egy éves. E szerint, egy évvel ezelőtt ez volt a helyzet:

»Tovább csökkent a pedagógusok száma a KSH legfrissebb adatai szerint: míg az előző tanévben 149 773 tanár volt, addig mostanra 146 730-ra fogyatkozott a számuk.«

Tételezzük fel, hogy egy év alatt további 3000 fővel csökkent a pedagógusok száma, sőt, legyen ez a csökkenés az ellenzék meg a hülye sajtója miatt egyenesen 6730 fő (nincs ennyi, persze), és akkor ma már 'csak 140 000 pedagógus van az országban.

Na most, tessék mondani, a 140 000-nek a 20 000 hányada? Csak nem a hetede?

Vagyis, amikor az EMMI azt mondja, a pedagógusok kevesebb, mint ötöde sztrájkolt ma, akkor meglehetősen felfelé kerekített – vagy csak nagyon jóindulatú akart lenni.”

Fotó: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopaszpapa
2022. február 03. 19:26
Tisztelettel! Egy egészségesen működő társadalomban a tanár nem sztrájkol, hanem tanit, és az orvos sem a tanárt támogatja, hanem gyógyít! Elismerem, vannak dolgok, amiket a fidesz jól csinál, viszont az oktatás, és az egészségügy nem erősségük, nem lenne szabad fel erm merülni a munkabeszüntetés gondolatának sem, ha a megfelelő kétirányú kommunikáció zajlana. Egy tanár sztrájkja is sok, ez nem jó irány...
NoSS
2022. február 03. 10:33
Balfaszkám! Nálatok mennyire megy a matek? Viki kijelentette mindenkit megmentünk. Eddig több mint 40000 halottal számolta el magát. Az agyad hány százalékát fojtottad az alkoholba? Esetleg ismered a budai ingatlanok árát is. A valós árakat. Nem a seggnyaló tarifát. Azt melyik matekkel számoltad? De azt a metekot is magyarázhatod, ahol százmilliárdokért veszünk gépeket,tesztet, amiből milliárdokért selejtezünk le lejárt tesztet, ajándékozzuk boldog boldogtalannak a gépeket, mert még a "csókos" beszerzési ár huszadáért se tudjuk eladni. Matektanár neve mi volt? Lopótök?
teljesenertelmetlen
2022. február 03. 10:15
A dolog úgy plasztikusabb, hogy a pedagógusok 86%-a NEM vett részt a bolhacirkuszban!
Gyzoltan
2022. február 03. 06:50
A témától némileg eltérve, csakhogy el ne sikkadjon, érintettség okán, precedens mandiner: Gyzoltan 2022. február 3. 5:44 Egyenlőre nyugodtan handabandázhattok, most még szembe mehettek az új Európa új törvényeivel, de hamarosan, szerintem hihetetlenül hamar, törvénysértésért fogtok felelni! Tudjátok miért? -mert nem elég hőbörögni, handabandázni egy, vagy több honlapon... Rémlik, hogy kicsivel többen vagyunk mint a Pride felvonulás néhány ezres "tömege"... Igazán lehetne a felvonulás napját "Nemzeti Sportnapnak" kinevezni, és egy csekély "béke-menetnyi" résztvevővel tenni a város, a városaink tisztaságáért... Van egy nagyszerű "békemenet" szervezőnk, hát Bayer Zsolt álljon a szervezés élére a "stábbal" együtt... -de az elvárásotokat Ti is kinyilváníthatjátok.., ha van... S ez csak egy kis lépés lenne, védelmünk érdekében.., és mindenki lehet szervező, ha megosztja, tovább viszi a gondolatot.., az elvárást...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!