A baloldali összefogás gyűlölet-szótára

2022. január 04. 18:00

„Jogállam” = kizárólag posztkommunista és szélsőliberális politikusok döntenek mindenről.

2022. január 04. 18:00
null
Volner János
Facebook

„A kommunista időszakból átörökölt gyűlölet-szótárt – apróbb módosításokkal és aktualizálással – ma is előszeretettel használja a baloldali összefogás. Nézzük meg, hogyan!

»diktatúra« = minden olyan politikai helyzet annak tekinthető, amikor NEM kommunista utódpártok és szélsőliberálisok vannak hatalmon.

»nemzeti egységkormány« = valójában balliberális tömb, olyan kormány, ahol kizárólag »hótt vörös« politikusok, szélsőliberálisok és néhány kommunistává züllő ex-jobboldali vesz részt.

»jogállam« = kizárólag posztkommunista és szélsőliberális politikusok döntenek mindenről. Ők uralják a gazdaság irányítását, a bel–és külpolitikát, az oktatási rendszert, a sajtót és a kulturális szférát.

»áruló« = azokra a jobboldali, általában ex-jobbikos politikusokra mondják, akik hűek maradtak korábbi önmagukhoz, és pártjuk szégyentelen átállásával ellentétben nem kollaborálnak a kommunistákkal.

»a nép« = 1919 óta rendkívül nagy előszeretettel használt fogalom a baloldalon. Ma általában a Demokratikus Koalíció és a bevörösödött »Neo-Jobbik« fanatikus használják a saját elmebajuk megnevezésére, általában a Facebook-on való lincseléseik formájában.

»lopnak« = minden olyan beruházás, állami megrendelés, stb., melyet nem vörös bárók, vagy a baloldalt támogató külföldi nagyvállatok kapnak meg, természetesen lopásnak tekinthető.

»szélsőséges« = az a személy vagy közösség, aki vagy amely pontosan tisztában van vele, mit okoztak a kommunisták a szélsőliberálisok a hazának. Nem hisz a baloldali összefogásban, és ennek hangot is ad. Ha támadják, bátran visszaszól.”

Nyitókép: Volner János Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koppányvezér
2022. január 05. 21:14
Rég elveszett illúzió A társadalmi béke. Gyűlöletre képes csak Orbán debil népe.
Dezsőke2022
2022. január 05. 09:31
Gyurcsány Ferenc: Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel" SENKIVEL SENKIVEL ESÉLYESEBB VOLNA ! Az ellenzéki pártok többsége nem csupán az Fidesz ellenzékeként, hanem a többi ellenzéki párttal szemben, ellenében (is) alapíttatott, hogy így fejezhesse ki másságát, különbözőségét, küldetését, identitását. Az ellenzéki pártoktól ezért nézetazonosság, vagy erre törekvés nem várható el releváns, létük alapját adó kérdésekben.Ilyen szempontból a választás meghatározó kérdés. A pártok különbözősége ellenére egy közös akaratot helyez fókuszba valamilyen cél elérése érdekében. Fennáll azonban az ilyen típusú közös platformra helyezkedés esetén mint pl.orbánellenesség – a stigamatizáció veszélye, a nehezen megszerzett saját arculat, identitás, hitelesség elvesztése. Azok a massza-közösségek, kakik egy alkalmatlan, rengeteg szempontból kifogásolható, vélhetően személyiségzavaros aspiráns mögött felsorakoznak maguk is célponttá válnak, a massza együtt és a pártok külön-külön is. Ezek a pártok hiteltelenek lesznek és nem győzhetnek. Mindenképpen vesztesként kerülnek ki a választásokból. Vesztesként ha veszít és vesztesként ha győz (jelenleg esélytelen),- mert nem lesz képes feldolgozni önmaga elárulását, mert nem mert kiállni az igazság mellett, mert elfogadta a „kapitányt???” kapitánynak, akit elvileg ,-biztonsági okokból - a hajóra fel sem szabadna engedni. Teszi mindezt egy áporodott gyurcsányoxigénmegvonásos, gyűlölettől terhes levegőben levegő után kapkodva. Fulladozik az ellenzék, nem talál kiutat. Fulladozik, mer vállalja Márkit. Fulladozik, mert tudják, a gyűlöletkampány zsákuca. Fulladozik, mert tudja, veszít ha nyer akkor is, mert jól tudja, hogy Márki nem kell nekik. Fulladozik, mert tudja a gyurcsánystigma nem vakarható le. Fulladozik, mert tudja azzal, azokkal állt össze, akik ellen harcol, akik ellen létrejött (nevezhetnénk akár politikai prostitúciónak is). Hogy miért is támogatják Márkit ennek ellenére, akár magukat is feláldozva: Gyurcsány helyett valakinek el kell vinni a „balhét”, erre egy „futóbolond” pont alkalmas. Miféle játék ez? Hazánkról, Európa jövőjéről döntünk. Felfogtátok???
Dezsőke2022
2022. január 05. 07:39
Kevés neked ide Márki a Simon meg a Péterfi, neked egy pszichiáterre van szükséged bazzzmeg ilyen fasz még soha nem volt aspiráns ebben az országban..., azt hitted ez annyi, hogy Orbánt kibaszom és kész, hát nem annyi egészen másról van szó, igaz, téged erre használnak, aztán húzhatsz gyógyintézetbe... az Orbánt azóta értékelem, amióta téged megismertelek, baloldaliként fogok a Fideszre szavazni. érted, felfogod? szétbasztad az egész országot, pedig még hatalom árnyékának csücske sem ért el...
csakirok
2022. január 04. 22:47
Kiegészítés, ami kimaradt, és fontos lehet Kirekesztő: olyan szabadelvű kifejezés, amely a "mindent szabad, ami nem tilos" elvvel nem azonosuló, józan ésszel átgondolt politikai, társadalmi kérdést elfogadó és hirdető közéleti személyre irányul. Dícsértessék mindörökké
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!