Egy megoldás van: a kormányváltás

2022. január 06. 13:44

Nem fogja tovább sarcolni a magyar kisvállalkozókat Parragh László és Tiborcz István, az fix!

2022. január 06. 13:44
null
Szél Bernadett
Facebook

„Ezt se fogjuk elfelejteni. A Parragh-adónak is nevezhető kötelező kamarai hozzájárulást az idei évtől az a Gránit Bank gyűjtheti be, amelynek többségi tulajdonosa nemrég Tiborcz István, a miniszterelnök veje lett.

Most már világos lehet mindenkinek az is, hogy a területi kamarák tiltakozása ellenére miért kellett központosítani a kamarai hozzájárulást. A vállalkozások nagy része eddig sem kapott túl sok hasznos szolgáltatást a befizetett díj fejében, ha választhatnának, a vállalkozók többsége nem is lenne kamarai tag, a központosítás után pedig végképp nem marad értelme a Parragh-adónak.

Szabó Szabolccsal és Hadházy Ákossal együtt már 2020 decemberében törvényjavaslatot nyújtottunk be a vállalkozásokat feleslegesen sarcoló Parragh-adó eltörléséről. Ha a kormány valóban segíteni akarná a magyar kis- és közepes vállalkozókat, akkor ezt már megléphette volna, ehelyett a Tiborcz-bankon keresztül hajolnak le az 5000 forintokért is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. január 09. 13:46
A mentelmi jog intézményét fel kell számolni! A korrupciós ügyek visszamenőleges vizsgálatára is KORRUPCIÓ ELLENES ÜGYÉSZSÉGET kell működtetni, kizárva az ügyészségi korrupciós ügyészek korrumpálódásának lehetőségét. A főügyész e felett nem diszponál. A miniszter sem. Tagjai valamennyi párt képviseletében jogászok, vizsgálóbírók és civil jogvédő szervezetek. A korrupciós ügyekről, eredményeiről havonta beszámolási kötelezettséggel tartoznak a média felé. A vizsgálatot 15 évre visszamenőleg kell megkezdeni. Mindezzel egyidejűleg a teljes vagyonelkobzás mellett súlyosabb esetekben a jelenlegi büntetési tételeket meg kell háromszorozni. Súlyosabb esetekben életfogytiglani büntetést kell alkalmazni.
syphax
2022. január 09. 12:00
...ÉS A KISFASZOM NEM KÉNE A SZÁDBA BERNIKE...ANGYALBÖGYÖRŐ...NETÁNTÁN-NEADJISTEN?
confitür
2022. január 09. 09:20
Az igazi sarcolás az, amikor téged kell hallgatnunk. Fájdalom.
masikhozzaszolo
2022. január 07. 19:24
1. A kötelező kamarai díj 2012-től kötelező. 2. De, hiába Fidesz a zsánerem, akkor is vérlázítónak tartottam, tartom. 3. De ha már ide fizetek, mindenképpen ránéznék arra a pénzre, mert nagy a sóvárgás ezek szerint utána. Biztos nem bíznám semmi komcsiközeli libernyákra. Azokat nem szabad pénzközelbe engedni. A pénznek nem tesz jót a sós víz. Még ha az orrtyúkra megy, az hagyján. Az munka. Nehéz, testi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!