Ezeket csak a gyűlölet élteti

2022. január 28. 07:45

Sárga vonalakért, nem működő ivókutakért, méhlegelőkért ilyen díjakat nem osztogatnak.

2022. január 28. 07:45
null
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Itt van nekünk ez a szépséges mondat, ízlelgessük: a Magyar Zene Háza »létrejötte nem a kultúra, hanem a barbár erőszak jegyében történt«. Karácsony Gergely írta mindezt munkahelyén, a Facebookon. Nem épült – hanem a »létrejötte történt«. Szép magyarosan. És a lényeg: »barbár erőszak«.

A jutalékos emberke azt a Magyar Zene Házát vette szájára, amely már számos rangos építészeti elismerést kapott. Olyanokat, amelyeket általa vagy haverjai által emelt épület soha nem fog nyerni – ahhoz ugyanis valamit (bármit) építeni kellene. Sárga vonalakért, nem működő ivókutakért, méhlegelőkért ilyen díjakat nem osztogatnak.

Azt a japán tervezésű, lenyűgöző zenepalotát gyalázta, amelynek szinte mindenki csodájára jár, amelyre szinte minden magyar büszke. Még a 444.hu is, pedig ők nem erről híresek: ők hivatalból bármit megtaposnak, aminek a legcsekélyebb köze van a nemzeti kormányhoz. Szóval majd mindenki csodájára jár, leszámítva azt a néhány balliberális gyűlöletgombócot, akik menetrendszerűen tombolnak bármiért, amit az Orbán-kormány épít. S mivel az Orbán-kormány tizenkét éve egyvégtében épít – hát a Tökmag Jankók tizenkét éve toporzékolnak.

Karácsony Gergely barbarizmust emleget. Mert néhány fát ki kellett vágni. És hiá­ba magyarázzuk neki évek óta lassan, tagoltan, mint tanár a hülyegyereknek, hogy a Liget-projekt révén a korábbi hatvan helyett 65 százalékra nő a zöldfelület, nem érdekli. Nyilván ezt is – kedvenc szófordulatával – »lesz…rja«, mint a városházi jutalékos rendszert leleplező hangfelvételeket. Ám a tények makacs dolgok. Csupán monomániás idióták hessegetik el maguktól ilyen nyeglén a valóságot.

Márpedig a valóság az, hogy a Magyar Zene Háza a Hung­expo düledező romhalmaza helyére épült. Drogtanya és pusztulat helyett díjnyertes építészeti remekmű, turistacsalogató kulturális központ született. Épeszű főpolgármester a világ bármely pontján a két kezét összetenné, ha ilyen látványossággal gazdagodna a városa. Mondom: épeszű főpolgármester.”

Nyitókép: Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kis Gergely
2022. január 28. 20:24
A cikk sajnos úgy értelmezhető, hogy az óriásberuházásokat, park beépítéseket ellenző állampolgárokban általában az alábbi tulajdonságokat látja a szerző, nem engedve tisztességes helyet semmilyen más véleménynek. Ezzel ügyesen uszítja egymás ellen az ország lakosságát. - "ezek", azaz nem "ők": tárgyak, állatok az ellenzők... - csak a gyűlölet élteti - Tökmag jankók, 12 éve toporzékolnak - legsemmirekellőbb, legpitiánerebb (Budapest vezetője) - részben szobatiszta - primitív düh, rombolási vágy - eszeveszett düh, tomboló rombolhatnék - látszólag emberszabású lények - frusztrált idiotizmus - nullszériás senkik
monuskaroly
2022. január 28. 12:18
A moslékosok (politikusok, választók), kérem kerüljék el az épületet!!! A Magyar Zene Háza nem az ő területük, leginkább a MAGYAR jelző miatt.
nyugalom
2022. január 28. 11:18
A hajógyari szigeten megjelent nehany uj Termeszetvedelmi terület tabla, a szigeten evek ota van egy kóceraj, szemethalommal, laknak benne! Kiss et? Afganromatimi? Előtte a tabla! Mehlegelők mikor kerülnek ki? Ujakat kell gyártani?
Pierre
2022. január 28. 11:06
Azt mondta, pisiljunk bele a szenteltvizbe? Mert en ugy ertettem, azt mondja, hogy az nagyon durva dolog lenne. Mint amilyen egy 21. szazadi varos erdos kozparkjaba beleonteni egymillio tonna betont. Mindezt a varosi polgarsag antidemokratikus elhallgattatasaval, kiiktatasaval, valamint a tiltakozok elleni hecckampannyall, nehanyuk megveresevel. Az epuleteknek rengeteg jo telek all rendelkezesre a belvarost korulvevo u.n. rozsdaovezetben. Egy erdos bioszferat pedig nem helyettesithetsz u.n. zoldfelulettel, ami pl. az epulet tetejen elhelyezett, par cm vastag fold es pazsit reteg. Vagy egy jogszabalymodositassal zoldfelulette atnevezett vizfelulet egy betonkadban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!