Az ország anyagi és mentális lemaradása behozhatatlan

2022. január 08. 13:19

Most már mindegy.

2022. január 08. 13:19
null
Péterfy Gergely
Facebook

„A jövő a jó oktatás lett volna.

A jövő az euro bevezetése lett volna.

A jövő az olcsó, kis állam lett volna, egyszerű bürokráciával.

A jövő a Nyugat lett volna, nem a Kelet.

A jövő a jogállam lett volna és a független igazságszolgáltatás.

A jövő a családi pótlék emelése lett volna, nem a leggazdagabbaknak kitalált CSOK.

A jövő az elesetteket és szegények (az ország kétharmada) felemelése lett volna, nem az oligarchák feltőkésítése.

A jövő az innováció támogatása lett volna, nem az összeszerelő-üzem.

A jövő a demokrácia lett volna, nem a pártállam.

A jövő a tolerancia propagálása lett volna, nem a gyűlöleté.

A jövő az idegennyelv-oktatás lett volna, nem a hittan.

A jövő a szabadság lett volna, nem az autokrácia.

Most már mindegy.

Az ország anyagi és mentális lemaradása behozhatatlan.

Magyarország olyan, mint a lopott pénzből épült vidéki NER-stadion. Üres, kifűthetetlen, és senkinek sincs kedve benne játszani.”

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. január 10. 14:08
Én ezt módosítanám annyiban, hogy a baloldal lemaradása...
naftalinernő
2022. január 09. 20:48
Szegénynek biztosan fáj a hülyeség. Csak valahol azért szomorú, hogy az ellenzék szellemi színvonala egyre jobban süllyed. Kovács László, Pozsgay stb. sem voltak nagy IQ-fighterek, de amilyen figurákat újabban kitermel a szélsőjobbal egyesült szélsőbal, az önmagáért beszél. Csak néhány dolog: Magyarországot sajnos ti döngöltétek a földbe, 50 évnyi komenyizmussal, majd a megyó-fletó-bajnai triumvirátus ámokfutásával. Az oktatást, gazdaságot, egészségügyet ti tettétek tönkre. Az "óccsó állam" kapcsán inkább bújj ki az elvtársaid seggéből, és nézd meg, hogy hány semmihez sem értő és semmit sem dolgozó seggnyaló "tanácsadót" foglalkoztatnak havi több millió forintért. Elárulom, hogy a jövő ilyen formában nem a Nyugat lesz: az elszaporodó migránsok fognak ott uralni mindent, ráadásul ha a megmaradó európai "őslakosság" nagy része "bemelegszik", akkor hogyan fognak majd szaporodni, osztódással? Most is jogállam van, sőt, olyan dolgokat tehettek meg büntetlenül, amiket sehol sem tűrnének meg. Ti vagytok azok, akik a folytonos mocskolódásotokkal és alpári viselkedésetekkel beszennyezitek még a Parlamentet is. A független igazságszolgáltatásról csak annyit, hogy meg kell nézni, hányszor ad igazat a bíróság a beperelt fideszes politikusoknak és hányszor az ellenzékieknek. Kár, hogy a Kádár-korszakban a te fajtád nem tátotta fel úgy a száját, mint ahogyan most csináljátok. A CSOK-ot nem a leggazdagabbaknak találták ki, pont azért van ez a konstrukció, hogy ne megint az ingyenélőket segítse az állam, hanem azokat, akik tisztességesek. Egyébként ha a CSOK olyan szar, akkor pl. jákob kollégád miért vette fel? Szerinted az ország 2/3-a szegény? Ja, azért épülnek újabbnál újabb házak, azért szaladgál annyi új autó az utakon, azért tudnak ennyien üdülni menni, mert tele van az ország csórókkal. Pont ti voltatok azok, akik a szegény embert nyúztátok, miközben ti dőzsöltetek. Az oligarchák kapcsán pedig kérdezd meg az elvtársaidat, fletót, bigét, bajnait és a többi csórót. Ti vagytok a legnagyobb gyűlölködők, zsigerből gyűlölitek a magyarokat, folyamatosan ez jön ki minden megnyilvánulásotokból. Toleranciáért ajvékoltok, miközben gyűlölitek azokat, akik nem azt valljátok, amit ti. Ma is bárki tanulhat idegen nyelvet, akár otthonról is, kötelező hittanoktatás pedig továbbra sincs, bár látom, hogy a szégyentelen fajtádnak nagyon fáj, hogy még mindig lehet hittant is tanulni. Ahhoz képest, hogy a felmenőid között sok református lelkész volt, na meg többek között olyan emberek, mint Áprily Lajos és Jékely Zoltán, te egy szardarab maradsz. Gondolom, a lelkész felmenőid most forognak a sírjukban, kár, hogy ilyen moslék nevelést kaptál.
Kambodzsa
2022. január 09. 19:43
Itt jól össze van foglalva, miért baromság amit Péterfy összehord: http://kambodzsaihirlap.blogspot.com/2022/01/ujabb-buborek-hosunk-peterfy-gergely.html?m=1
Hunyadi Mátyás
2022. január 09. 15:22
A jövő az a semlegesség lett volna, amit az eredeti Kisgazda Párt szorgalmazott. Sem az EU, sem a NATO nem jobb jövő - mint volt a KGST, a Varsói Szerződés, vagy a "tengelyhatalmak".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!