Nincs mindenben igaza a szakszervezeteknek, de régen volt annyira jogos sztrájk, mint a pedagógusoké

2022. január 30. 14:56

Most már biztos: hétfőn pedagógussztrájk lesz.

2022. január 30. 14:56
null
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Azonnali.hu

„Most már biztos: hétfőn pedagógussztrájk lesz. A bíróság döntése szerint a munkabeszüntetés jogszerű, és minden józan megfontolás szerint jogos is – még, ha nem teljesen azért, amit a szakszervezetek követelnek.

Nem vagyok munkajogász, így attól eltekintenék, hogy az EMMI és az érdekvédők jogi vitájában megmondjam a tutit. Az utóbbiaknak igazat adó ítélet utáni kormányzati izmozás egy mindössze két órás figyelmeztető sztrájk miatt azonban nem csak a munkavállalói jogokat megkérdőjelező fenyegetőzésnek tűnik, de egyértelműen ordító aránytévesztés is.

Ahogyan jókora csúsztatás a kormányközeli sajtó hergelése is, amely szerint a kék szalag kitűzését kérő szervezők »lebuktak«, hogy valójában az ellenzék politikai megrendelését teljesítik, hiszen Márki-Zay Péter mozgalmának is hasonló a jelképe.

Kétségtelen tény, hogy a jelenlegi pattanásig feszült közhangulatban Orbán Viktor kihívójának szimbólumát használni bármilyen érdekvédelmi megmozdulás során kapitális kommunikációs hiba, olyan magas labda, amelyről az első pillanatban tudható volt: a NER-média könyörtelenül le fogja csapni.

Arra pedig csak a jó memóriával megvert választópolgárok emlékezhetnek, hogy a kék szalagot hosszú évek óta használják az érdekvédelmi szolidaritás jelképeként a legkülönbözőbb szervezetek. Köztük például az ellenzéki vagy balliberális elköteleződéssel igen nehezen vádolható Munkástanácsok is tavalyelőtt nyáron, amikor a postások bérharca mellett álltak ki.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2022. január 31. 14:34
Gyurcsányék alatt több ezer pedagógust bocsátottak el, iskolák, óvodák százait zárták be. Hol voltak akkor pdsz-elvtársék, akik most Aprevvel egyeztettek? Megérdemelnék büntetésül, hogy a szélsőbal kerüljön hatalomra, és kapják meg azt a totális szívást, amit ez eredményezne. Persze csak ő senyvedjenek újra Gyurcsányék rémtettei alatt, a normális emberek ne...
Hyazinth
2022. január 31. 13:39
Dobrev most támogatja a pedagógusok béremelését. 2008-ban az ura elvette a 13. havi fizetést (bár, valami kompenzációt bevezettek helyette).
csjanos
2022. január 31. 13:04
....libsik!!!!...állandóan szidjátok az oktatást...."tudsz úszni??..nem..és ha megfizetlek??....ha több pénzt kapnak jobb lesz az oktatás??....csak érdeklődöm...
Aerion
2022. január 31. 10:37
Vajon miért 45 %-os béremelést akar a kommunista szakszervezet, miért nem 145 %-ot? Vagy 245 %-ot? Miért nem azt akarják, hogy a kezdő tanár fizetése legyen kétmillió ft/hó. Nettó. Hogy közben megfelezik a kötelező óraszámot a túlórát pedig az órabérük hatszoros árán térítik. Nem ez szolgálná a tanárok érdekét? Nem az szolgálná, hogy azt tanítanak akkor és úgy ahogy akarnak, apelláta nélkül? Nem az szolgálná, hogy az irodalom oktatásból kiiktatják a rasszista műveket, mint az Egri csillagok, vagy inkább a teljes magyar irodalom a 21-ik századig? A gyerekek érdekei is úgy kívánják, hogy szülői beleegyezés nélkül világosítsák őket a demokratikus értékekre az elembétékú aktivisták, és ha esetleg ez pár tanárnak nem tetszik azokat a demokrácia védelme érdekében rúgják ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!