Népszavazási kezdeményezés a baloldalon, avagy gyenge kezdés után óriási visszaesés

2022. január 16. 15:22

Állítólag mindjárt meglesz a kettőszázezer aláírás, ha mégsem, akkor erről (is) Orbán tehet.

2022. január 16. 15:22
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PestiSrácok.hu

„Először ugyan nagy mellénnyel két hetet ígértek (simán meglesz! – mondták akkor), de most már egy hónap is eltelt és még mindig nincs meg a nettó kettőszázezer aláírás Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezéséhez. De teljesen mindegy, hogy a mindjárt mikor lesz (négy hónapuk van rá!), ez már most komoly bukás. Nem sikerült mozgósítani a tábort. Ha viszont elhisszük, hogy az előválasztásnak nevezett kampányeseményen több mint hatszázezren vettek részt, akiknek minden elérhetőségét begyűjtötték, akkor valami nagyon nem stimmel. Hová tűntek az ellenzéki szavazók? Hol vannak az ellenzéki pártok aktivistái? Tényleg ennyire szerencsétlenek vagy éppen most is egymást gáncsolják? Egyik válasz rosszabb, mint a másik. Ezekre országot bízni… most komolyan?!

Állítólag mindjárt meglesz a kettőszázezer aláírás, ha mégsem, akkor erről (is) Orbán tehet. Nincs demokrácia, sérül a jogállamiság, elnyomják a szabad sajtót stb. De türelmesen végighallgatva minden ellenzéki panaszt, valaki végre lehetne őszinte.

Miért nem tudta eddig összegyűjteni az egyesült baloldal a népszavazási kezdeményezéshez szükséges kettőszázezer aláírást?

A kérdés megválaszolása azért is fontos, mert Karácsony Gergely azt ígérte, hogy két hét alatt simán meglesz, és abban bíztak, hogy – minden lehetséges jogi határidőt minimalizálva – a népszavazást egy napon lehet majd megtartani az országgyűlési választással.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laborka
2022. január 17. 06:30
Kisfiam, hát hogy lett ismét 2-es ez a dolgozat? "Nem volt kifaragva a ceruzám, és ez a te hibád. A padszomszédom, a Viki egyszer meglökte a könyököm. az elöttem ülő többször hártafordult, a mögöttem ülő kétszer is belefújt a nyakamba, pont a lámpa alatt ültem és árnyék volt kezemnél és közben elgurult a radírom és szándékosan nehezek voltak a kérdések amiket persze nem is vettünk!! Hogy a mellettem ülőnek hogyan lett 5-ös? Azt én nem tudom. De én tényleg mindent megtanultam." Kb. ez a szint.
ThunderDan
2022. január 16. 18:56
Na, most látom, hogy Márki-Zay-t végleg szoros pórázra kötötték... nem engedték már szabadom beszélni sem, odaültették Simont Andrást mint valami állatfelügyelőt.
sagirdilsiz
2022. január 16. 18:53
Megzavarta az embereket a LXXXI,------- azt hitték, valami új ruhaméretezés.
ThunderDan
2022. január 16. 18:48
Mai Márki-Zay megvolt? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!