Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nagyon sokan szolidaritásukat fejezték ma ki a sztrájkoló pedagógusokkal

2022. január 31. 17:02

Budapesten délután autósfelvonulók álltak a tanárok mellé.

2022. január 31. 17:02
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Nagyon sokan szolidaritásukat fejezték ma ki a sztrájkoló pedagógusokkal. Budapesten délután autósfelvonulók álltak a tanárok mellé. Örülök, hogy ennyien felismerték, ez már nemcsak a tanárok ügye, hanem mindannyiunké.

A gyermekeinket, a jövőnket bízzuk a pedagógusokra, az Orbán-kormány mégis őket becsüli a legkevésbé. Nemzetközi összevetésben Magyarország keveset költ a köz- és felsőoktatásra – és ez a pénz is egyenlőtlenül oszlik el. Nemrégiben egy pályakezdő tanár levélben fordult a miniszterelnökhöz, amelyben leírta, milyen mostoha körülmények között tud csak megélni abból a kevés fizetésből, amelyet kap. A segélykiáltások azonban süket fülekre találnak. A hatalom szerint a megoldás, ha nem engedik őket sztrájkolni.

A jövőt a pedagógusok tisztelete és a tiszteletből fakadó elismerése szolgálná. Április 3-a, a kormányváltás után egy olyan országot fogunk közösen építeni, ahol megbecsülik és nem fenyegetik a tanárokat. Ahol minden gyereknek jár a jó iskola, a színvonalas oktatás, ahol a pedagógusok megbecsült tagjai lesznek a társadalomnak, és nem kell attól félniük, éhen halnak, ha a hivatásukat választják.

(A fotó az autósfelvonuláson készült, az egyik támogató küldte.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. február 01. 21:42
Vallomást tett az a tanú,aki az amerikai ingatlanbefektetőt képviselte a Városháza tervezett eladásával kapcsolatban. https://www.facebook.com/dr.budai.gyula/videos/324930316225458
orygabor
2022. február 01. 11:51
Akiket te felvonulóknak néztél, azok valójában egy dugóban ültek és téged anyáztak. Figyelj kicsit a részletekre.
Vakfolt
2022. február 01. 10:28
legeltesd a méhedet vond fel az autódat hoteld meg a rovarjaidat városházázd meg az eladást éber állapotban..
Krupp Skya
2022. február 01. 08:47
Volt már egy ilyen balliberális mozgalom a tanárok között a kockás ingesek, de ellaposodott a mozgalom mint a tetű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!