Éppen annyira cinikus, mint amennyire abszurd a magyarországi választási csalás vádja

2022. január 14. 13:18

Az Orbán-kormány kritikusai most is keményen munkálkodnak azon, hogy előre megírják a történéseket.

2022. január 14. 13:18
null
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Látószög blog

„Egy sor rosszindulatú ember azzal az állítással borzolja a kedélyeket, hogy a miniszterelnöknek nem áll szándékában elfogadni a most tavasszal esedékes választások eredményét, és a szavazást elcsalják. Ez ne tévesszen meg senkit. Ha Orbán Viktor miniszterelnököt ismét megválasztják, és szerintem így fog történni, akkor az a választók széleskörű támogatása miatt lesz, amelyet a miniszterelnök munkája során elért eredményeinek – a világjárvány idején bekövetkezett gazdasági fellendülésnek, munkahelyeknek, növekedésnek, adócsökkentésnek és megfizethető energiaáraknak – köszönhet.

A magyarországi választók április 3-án, vasárnap járulnak az urnákhoz azért, hogy megválasszák az új Országgyűlést, amelynek 199 tagja közvetlenül, egyetlen fordulóban kerül megválasztásra – 106 egyéni választókerületből, a többi pedig országos pártlistákról. Az új parlament dönt arról, hogy ki kormányozza Magyarországot a következő négy évben.

Miként a korábbi választási években, az Orbán-kormány kritikusai most is keményen munkálkodnak azon, hogy előre megírják a történéseket.

Ebben az évben azt akarják elhitetni, hogy állítólag – mivel egységes ellenzékkel és egy új kihívóval kell szembenézniük – a mostani lesz az egyik legnehezebb választási megmérettetés Orbán Viktor miniszterelnök és a kormánykoalíció számára.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rácz Gabriella
2022. január 14. 23:54
Minden választói körzetben ott kell lenni ( 1-2 fő részvételével) a szavazatszámláló és ellenőrző bizottságokban és folyamatosan felügyelni kell azt. Ez a legnagyobb garancia véleményem szerint a választási csalás vádjának elkerülésére.
ptrfarkas43
2022. január 14. 21:32
A balli pofáján van bőr rendesen, azok ajvékolnak akik 2002-ben kikiáltották magukat győztesnek és azon nyomban megsemmisítették a szavazólapokat, hogy ne lehessen újra számolni.
Pelso j.
2022. január 14. 20:45
Viszont a szavazatvásárlás osztogatással, közpénzből, az már nem is annyira abszurd, ugye, Zoli?
sosemvolt
2022. január 14. 20:32
Tartok tőle, hogy az ellenzék gőzerővel dolgozik a csaláson. https://www.20k.hu/jelentkezz Jelentkezz szavazatszámlálónak, hogy sikerüljön! A jövő évi választásokon szükségünk van húszezer lelkes és tettrekész szavazatszámlálóra. Légy te is egy a 20k-ból, segítsd munkáddal a szavazókörök tevékenységét és a tiszta választásokat. Regisztrálj hatpárti közös szavazatszámlálónak! Munkatársaink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot, és ismertetik a további lépéseket. Bárhol számolhatsz szavazatot az országban, sőt, bíztatunk is erre, hiszen így lehet számlálónk az olyan településeken, ahol kevésbé tudnak (vagy mernek) ellenzéki delegáltnak jelentkezni az érdeklődők. Ahhoz, hogy az új településen te magad is szavazni tudj majd (az eredeti, lakcímed szerinti képviselőjelöltre), szavazólapodat át kell kérned arra a településre, ahol számolsz majd. (Ezt a folyamatot hívja a jogszabály átjelentkezésnek, de valójában nem jár lakcím váltással, emiatt félrevezető lehet). Ebben az esetben végül arra az OEVK jelöltre fogsz szavazni, akire a lakóhelyed szerint eredetileg szavaztál volna. Ebben a folyamatban is segítünk. Kapok-e majd segítséget? Szükség esetén a választás napján több módon is segítséget kaphatsz majd a választás során felmerült kérdések, problémák kezelésében. Nem leszel egyedül! Minden szavazókörbe 2-2 delegáltat küldünk, így rövid időre elhagyhatod majd a szavazókört, ha szükséges. A társaddal már előtte megismerkedhetsz. Képzési anyagot készítünk, hogy felvértezzünk tudással és olyan készségekkel, melyekkel minden helyzetben magabiztosan helyt tudsz állni a szavazás napján Facebook csoportokat üzemeltetünk majd, ahol a szavazatszámlálók egymással is tudnak beszélgetni, és bennünket is elérhetsz felmerülő kérdéseiddel Tudástárat, azaz egyfajta kisokost írunk, amely a legfontosabb kérdésekre azonnali választ nyújt. Nem kicsit feltűnő, hogy a teljes baloldal arra lelkesíti a hívőket, hogy tegyék érvénytelenné a szavazást. A fentiek alapján ez lehet a cél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!