A Fidesz komcsizása helyett az ellenzék elárulhatná, hogyan küzdene a szegénység ellen

2022. január 17. 11:19

Az ellenzék egymást túllicitálva kommunistázza Orbánt, amiért be meri fagyasztani néhány étel árát.

2022. január 17. 11:19
null
Kiss Soma Ábrahám
Mérce

„Lehet farhátas poénokat elsütni, meg azon röhögni, hogy a fenti alapanyagok láttán nem egy különösen egészséges reformmenü bontakozik ki a képzeletbeli konyhapultunkon. De az igazság az, hogy a farhát, a fehérliszt, a cukor meg a többi Magyarország lakosai nem kis hányada számára a napi betevő szerves részét képezik. Materiális alapon, kulturális felépítménnyel, ha úgy tetszik.

Némiképp relevánsabb reakció ellenzéki oldalról, hogy ha már csökkentené a kormány egyes élelmiszerek árát, akkor miért nem csökkenti az áfát, aztán majd a verseny megoldja, hogy ne nyeljék le a kereskedők a különbözetet. Nem ördögtől való gondolat, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a disznó, csirke és a tej után már eddig is ötszázalékos áfát kellett fizetni. A többi ára pedig úgy elszállt, hogy azon az áfacsökkentés nem sokat segített volna.

A látható ellenzék ideológiai és erkölcsi állapotának leghitelesebb fokmérője ugyanakkor, hogy miközben az elmúlt években versenyt űznek abból, ki tud hangosabban kiállni a fajvédő határkerítés mellett (a miniszterelnök-jelölt például itt), most éppen egymást túllicitálva kommunistázzák Orbánt, amiért három hónapra be meri fagyasztani néhány étel árát.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pepu
2022. január 20. 10:05
"Az ellenzék egymást túllicitálva kommunistázza Orbánt, amiért be meri fagyasztani néhány étel árát." De most komolyan. Hogyan lehet valakit komolyan venni, ha magyarul se tud. A cikkben valószínűleg élelmiszerről és nem ételről akart értekezni a zsurnaliszta.
Andreas1970
2022. január 18. 11:58
Egy nagy uzletlanc mindig optimalizalja a termekeinek az arait, igy, hogy ha nagyon megemelkedik nehany termek ara, ugy Ok azt szetosztjak a tobbi termékre, novelve azok arait, u.i. nem erdeke, hogy olyan termekeket aruljon, amelyeket senki nem vesz meg. Mivel a szegeny ember mindig a legolcsobbat veszi meg, ezert ezek arait emeli a leggyakrabban meghagyva az aranyokat a tobbi, dragabb, de hasonlo termekek kozott. Igy, ha Orban befagyaszt nehany termeket, azzal az uzletlancot nem karositja, hisz ok ezt bekalkullaljak mas termekek aranak novekedesebe, ugyanakkor biztosan segiti a szegenyeket, mert az uzletlanc ezeket az arakat mar nem emelheti. Igy mig az 5%-os Afa nem feltetlenul segiti a szegenyeket, hisz az uzletlancot nem kotelezi az ilyen termek aranak csokkentesere, addig ugyanez a befagyasztott araknal mar mondhato el. Tehat orban tenyleg a szegenyeket segiti evvel. Marki Zay, ill. a baloldal tehat csak egeti magat, ill. a nem szakertelmet villogtatja, amikor azt mondja, hogy az Afa csokkentes jobb, mint a befagyasztott arak.
márkinemkell
2022. január 18. 10:01
Szerintem nincs nagy baj a Fidesszel, van tervük, koncepciójuk és tudnak küzdeni is érte, - ez jó, de csak akkor nyerhetnek szerintem, ha mielőbb csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, mert gondolom bizonyítani kell a választások előtt, hogy közük nincs a korrupcióhoz és egyebekhez. Ebben nekünk, választóknak is biztosaknak kell lennünk, hogy helyes döntést hozhassunk.
betakentaur
2022. január 17. 21:26
Inkább azt mondd meg, hogy immár évszázados tapasztalat után, annak ismeretében, hogy 100%-os találati aránnyal lehet eltalálni bármilyen időintervallumban azt a tényt, hogy a bal oldal nem csinált soha semmit (értsd: épít, alkot), hogyan lehetsz még ennyire korlátolt, hogy ezt a kérdést egyáltalán felteszed? Minden gondolkodó tudja: sehogy. A válasz az, hogy: SEHOGYAN SEM!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!