Kínos

2022. január 07. 09:17

Mantrázzák Orbán kritikusai, mennyire fontos a szabad sajtó, erre korlátozni kezdik annak működését.

2022. január 07. 09:17
null
Árpási Bence
Népszava

„Kellemetlen volt nézni az ellenzéki összefogás szerdai sajtótájékoztatójának azon részét, ahol az újságírói kérdések kerültek sorra. Márki-Zay Péter sajtófőnöke, Péterfi Judit már előre jelezte, csak a népszavazás témájában enged kérdéseket feltenni, és ha valaki ettől eltér, akkor a »következő kérdést fogom eszközölni«. Ezen vállalásához tartotta is magát, és mind a Mediaworks munkatársa, mind a hvg.hu újságírója hoppon maradt. Az esemény egy pillanatában az ellenzéki miniszterelnök-jelölt nyilvánosan meg is kérdezte tőle, válaszolhat-e mégis, de azt a feleletet kapta, hogy akkor

Végül a távozó kormányfőjelölttől pár kitartó kolléga tudott ugyan kérdezni, de ez az összképen akkor sem javít sokat. Nagyon kínos, hogy egy ellenzéki rendezvényen a Fidesz sajtókezelési attitűdje köszön vissza. Tizenkét éve mantrázzák Orbán kritikusai, mennyire fontos a szabad sajtó, erre az első adandó alkalommal korlátozni kezdik annak működését.

...

Sajnos Karácsony Gergely hasonló gyakorlatot vezetett be: megszüntette a heti sajtótájékoztatók gyakorlatát a Városházán. Tarlós Istvántól ezen alkalmakkor bárki, bármit kérdezhetett. Példamutató gyakorlat volt, elvárható lett volna a folytatása.”

(Fotó: Facebook)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. január 08. 08:46
Ilyenek ők--a ballibek--mindenben.Prédikálnak égre forditott álszent szemekkel hogy "így nincs sajtó és véleményszabadság..., meg úgy nincs", oszt' pont ők azok--márkizaj meg péterfijudit meg a hasonszőrüek...--akik Napnál világosabban mutatják meg, HOGYAN IS KÖLL GÁTOLNI-KORLÁTOZNI A SAJTÓSZABADSÁGOT.MÉG KÉRDEZNI SEM LEHET ŐKET, MIKÖZBEN DR.ORBÁN 3 ÉS FÉL ORÁN ÁT TÖBB NYELVEN VÁLASZOLT MEG MINDEN UJSÁGIRÓI KÉRDÉST--még Karácsony előtt. EZEK A péterfijudit-márkizaj féle genyók, meg majd elrohannak brrruxxxszellesbe' oszt ottan fognak hasoncsúszva bőgni--MILYEN KÓRVAJÓ "KÉP" UGYE--HOGY MAGYARORSZÁGON NINCS JOGÁLLAM MER' A ZORBÁN KORLÁTOZZA. LÓFASZT EZEKNEK A MOCSKOS PICSÁJÁBA!
..--..
2022. január 07. 13:10
-zsoltkom- "Sajnos Karácsony Gergely hasonló gyakorlatot vezetett be: megszüntette a heti sajtótájékoztatók gyakorlatát a Városházán. Tarlós Istvántól ezen alkalmakkor bárki, bármit kérdezhetett. Példamutató gyakorlat volt, elvárható lett volna a folytatása." Jogos a bírálat. De pont így lenne helye a miniszterelnök jelölti vita, Orbán részvételével, ha őt jelölik miniszterelnöknek. De egyáltalán a nyílt élő vita is visszajöhetne szokásnak. Tehát bátorság Orbán Viktor! Ne ragaszkodjon csak a mikrofonállványhoz... ez a fajta önkielégítés már idejét is múlt és pszichés károkat is okoz. Mint látjuk.
grad
2022. január 07. 13:03
Mi történt, Úristen!?!? Lájkolom a Népszava cikkét! :D
simonvitéz
2022. január 07. 12:51
No mi van, fideszes kártevok fészkelték be magukat a Népszarához?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!