Jobbik, a tavalyi év legnagyobb vesztese

2022. január 10. 18:12

A 2022-es választások után Jakab Péteréknek nem lesz már lehetőségük önálló politikát folytatni, így vélhetően fel fognak oldódni az egyre egységesebbé váló globalista, baloldali tömbben.

2022. január 10. 18:12
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Persze a teljes kép annyiban árnyaltabb, hogy az SZDSZ és a Jobbik is, miután szövetségre lépett a kommunistákkal, illetve a kommunisták utódaival és a nyugati mintákat majmoló globalistákkal, akkor középtávon profitált a köpönyegforgatásból. Az SZDSZ zsarolópozícióba került a posztkommunista kormánykoalíciók-ban, a Jobbik pedig a többi ellenzéki párt gyengélkedése miatt összességében erősödött is. Mindez viszont csak és kizárólag azért volt lehetséges, mert mindkét párt szavazói »lecserélődtek«. Ez leginkább a Jobbik esetében volt látványos, ám az SZDSZ bukott az elvtelenség miatt nagyobbat. 

Ami a pünkösdi királyságot illeti, annak oka könnyen megmagyarázható. A Jobbik »jobboldali« szavazóinak kötődése egykor nagyon erős volt, ám idővel ők elhagyták a balra tolódó pártot, az »új« szavazók viszont, akik leginkább a baloldalról érkeztek, kevésbé bizonyultak kitartónak, hisz nem volt annyira szoros a kötődésük. Amint személyi és szervezeti válság sújtotta a Jobbikot, ők továbbléptek, és kerestek egy másik ellenzéki pártot. Egy stabilabb és nagyobb potenciállal rendelkező politikai közösséget.

Így lett a Jobbik egykor elért húsz százalékából mára alig öt-hat százalék… Vona Gábor kísérlete értelmes, ám hibás koncepción alapult. Megpróbálta a jobboldalról a Jobbikot a politikai centrumba kormányozni, de nem vette figyelembe, hogy a törésvonal a két oldal között olyan mély, hogy büntetlenül nem járható át. És talán azt sem érzékelte pontosan, hogy a törésvonal is eltolódott. Ma már az egykori »jobboldal« lett a politikai közép.

A rendszerváltoztatás óta eltelt három évtized tapasztalata, hogy a magyar belpolitika sajátos törésvonalait egyetlen párt sem hagyhatja figyelmen kívül. A Jobbik története során átlépte a baloldal–jobboldal közötti törésvonalat, amiből ugyan rövid távon politikai hasznot húzott, ám mára válságba került.

A 2022-es választások után – az eredménytől függetlenül – Jakab Péteréknek nem lesz már lehetőségük önálló politikát folytatni, így vélhetően fel fognak oldódni az egyre egységesebbé váló globalista, baloldali tömbben. Ezért tartom a tavalyi év legnagyobb vesztesének a Jobbikot.”

Fotó: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. január 11. 12:10
....nem lesz lehetőségük önálló politikát folytatni...a legjobb lenne ha megszűnnének...ma már becsületes MAGYAR nem szavaz rájuk...pfuj
enes
2022. január 10. 21:59
Jobbik, a tavalyi év legnagyobb vesztese ------------------------------------------- Jakab a tavalyi év legnagyobb vesztese: három fiú, egy feleség
zakar zoltán béla
2022. január 10. 21:46
Adja az Isten!
Box Hill
2022. január 10. 20:07
Hol szabatták át a magyar gárda egyenruháit pufajkákra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!