Jámbor: Ne dőljünk be az orbáni kamunak!

2022. január 13. 11:53

Lelkesen egyetért Jakab Péterrel az egykori mércés újságíró.

2022. január 13. 11:53
null

Ismét megszólalt az élelmiszerek hatósági ármegállapítása ügyében Jámbor András, az egyesült ellenzék ferencvárosi és józsefvárosi képviselőjelöltje. Jámbor korábban azt írta, a kormány most azért képez most hatósági árakat, mert az ellenzék megerősödött az összefogásnak köszönhetően.

Az összefogás nem csak az ellenzék vélt megerősödését hozta el, hanem az egymásnak elméletileg homlokegyenest ellentmondó politikai beállítottságú politikusok is nyilvánosan biztosítják egymást egyetértésükről. Jakab ugyanis a Facebookon számolt be legutóbbi bevásárlásáról, ahol azt találta, hogy sok élelmiszer most olcsóbb, mint tavaly októberben volt. Jámbor András azt írja, neki is többen jelezték „a nagy orbáni árátverést”.

„Ne dőljünk be az orbáni kamunak!” – szólítja fel facebookos követőit a Mérce alapítója. Az ellenzéki képviselőjelölt szerint az élelmiszerek drágulására az, amit az Egységben Magyarországért javasol, de amire szerinte Orbán Viktor egyáltalán nem is figyel. Jámbor szerint csak az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-jának 5 százalékra való csökkentése lehet a mostani drágulás ellenszere. Egyes sertéshúsok, marhahúsok, baromfi-, tej- és tojástermékek, az emberi fogyasztásra alkalmas halak stb. egyébként jelenleg is ötszázalékos áfakulcs alá esnek.

„Áprilisban kormányt váltunk, utána pedig csökkentjük az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját” – zárja sorait Jámbor András.

Fotó: Facebook/Jámbor András

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zozi
2022. január 16. 09:04
„Áprilisban kormányt váltunk, utána pedig csökkentjük az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját” – zárja sorait Jámbor András. Mindezt hogyan? Az egymásnak elméletileg homlokegyenest ellentmondó politikai beállítottságú politikusok is nyilvánosan biztosítják egymást egyetértésükről. Ezt van aki komolyan veszi? Ez az összefogás a patkány koalíció csak egy dolog miatt jött össze, Orbánt le kell váltani! Ha ez megtörténik, értelmet nyer, miért is neveztem patkányoknak. Ugyanis a koncok elosztásán marakodva, eszükbe sem fog jutni, kiket kellene képviselniük Csak önző, önös érdek a pillanatnyi összefogás, ezt minden normálisan gondolkodónak látnia kell. Ezért bízom a magyar emberek józan ítélkezésében.
kitiltott
2022. január 14. 13:10
Szép vagy szép vagy szebb a napnál de nem vagy okosabb a valagamnál..
pipa89
2022. január 14. 09:05
Már megint egy lépéssel lemaradtatok! Politikai tehetség nélküli, utánzó majmok!
tevevanegypupu
2022. január 13. 22:59
Kifizette már Gyurcsánynak a százezret?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!