Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Német tartományi miniszter védte meg Magyarországot

2022. január 05. 10:24

A „magyarlengyelezés” éppen az európai országok szorosabb együttműködését veszélyezteti.

2022. január 05. 10:24
null
Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs
Facebook

„Lucia Puttrich, Hessen tartomány szövetségi és európai uniós ügyekért felelős minisztere a Frankfurter Allgemeine Zeitungban pontosan azt fogalmazta meg, amit mi, közép-európaiak, már régóta érzünk: az EU és Németország letért a helyes útról.

Magyarország és Lengyelország állandó ostorozása, a belügyeikbe való megállás nélküli beavatkozás, csak ellenérzéseket szül az EU irányába. Pedig egy uniós szerződés módosításához a nemzeti parlamentek jóváhagyása is szükséges. Így tehát a »magyarlengyelezés« éppen az európai országok szorosabb együttműködését veszélyezteti.

A miniszter azonban nem ment el szó nélkül szűkebb hazája, Németország politikája mellett sem. Az új, baloldali német kormány kioktató hangneme ugyanis köszönőviszonyban sincs azzal a kifinomult, a Kelet és Nyugat között folyamatosan az együttműködést kereső stílussal, amit egykor Helmuth Kohl képviselt.

Pedig ideje lenne tudomásul venni, hogy Európa egy sokszínű kontinens, ahol eltérő hagyományok és identitások vannak. Azok a törekvések, amelyek ezt az adottságot akarják megsemmisíteni, egyszerűen zsákutcába vezetik az EU-t. Lucia Puttrich megjegyezte: Emmanuel Macron budapesti látogatási jelzi, a francia elnök megértette ezt.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. január 05. 15:26
Sajnos dajcsisztanban a degeneraltak vezetnek es vannak a tobbsegben vagy seggben, a jozan , normalis hangokat elnemitjak, mindez a szolasszabadsag neveben , termeszetesen
briganti
2022. január 05. 11:44
Jó reggelt kihányok!
Agricola
2022. január 05. 11:30
A Frankfurter Allgemeine Zeitung egy tekintélyes lap Németországban. A cikkben megfogalmazott gondolatok hasonlítanak azokra, amelyeket a Fidesz is megfogalmazott.
luzitanxaver
2022. január 05. 11:09
"Emmanuel Macron budapesti látogatási jelzi, a francia elnök megértette ezt." De még (sokkal) inkább azt értette meg Macron, hogy közös pontok mentén Magyarországgal és a V4-gyel a pragmatikus együttműködés nem csupán lehetséges, de egyenesen könnyű. Ugyanez az Übermensch-tudatát levetkőzni képtelen és aktuális ideológiájára mindig halálbiztosan rátekeredő Németországgal még a közös pontok megléte esetén is nehézkes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!