Sztrájk? Biztosan nem!

2022. január 27. 15:18

Azt mondják, a pedagógusok jövő hétre tervezett „sztrájkja” politikán felül szándékozik állni.

2022. január 27. 15:18
null
Gável András
Facebook

„Nem hiszem ezt el. Ráadásul egyre több jel bizonyítja, hogy nekem van igazam. Aki komolyan meg szeretné védeni a gyermekeit, most biztosan nem vesz részt ebben az ellenzék által feltüzelt, jól kitalált komédiában.

Számos dologgal egyetértek a megfogalmazott felhívásból. Azzal azonban nem, hogy ez lenne a legmegfelelőbb időpontja a helyzet javításának.

Kampány van. Emiatt bármennyire is »politikafeletti szándékkal« fogalmazódott meg az üzenet, nem bír az maradni. Szerencsésebbnek gondolnám, ha ezt a harcot és figyelemfelhívást a választások után kezdeményeznénk, amikor attól már nem kell aggódnunk, hogy idegen emberek kéredzkednek majd be a gyerekeink osztályába, hogy őket a nemi orientációval kapcsolatban »felvilágosítsák« – időnek előtte.

Ha most sztrájkolunk, azzal csak gyengítjük azokat az erőket, akik legalább valamit tesznek a gyerekeink egészséges fejlődésének megóvásáért. Ha mégis elkezdődne a sztrájk, azzal csak még több nehézséget és gondot veszünk a nyakunkba, mint amennyivel most küzdünk.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán. Illusztráció.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konzervatív átlagpolgár
2022. január 29. 11:26
A kék szalag évtizedek óta a szolidaritás jelképe, sokkal korábban mint ahogy a vásárhelyi polgi kitalálta. Ezt nem kellene összemosni. Ahogy látom a pedagógus az új oltatlan... Csak mert más a véleménye, menjek a "k. any...a". Kampány idején sztrájkolni? Milyen jogszabály tiltja? Ha a kormányzatnak tiszta a lelkiismerete, miért zavarja őket? Végezetül ragyogóan lehet látni a mandiner kommentpénzből élő arctalan pártaktivistáit.
De Molay
2022. január 29. 09:37
Azért új, mert fogalmatlan vagy. Az persze tény, hogy a szakszervezetek a XIX. sz.-tól kezdve eleve baloldali indíttatású szervezetek. Biztos ez is új. Mindemellett a legnagyobb tüntetése a PSZ-nek a Horn kormány idejében volt. 2004-ben és 2006-ban tevékenyen részt vett az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság megalakításában és a kompromisszummal megvalósult követelések megfogalmazásában. Hozzáteszem, hogy hitelüket a többi szakszervezettel együtt elvesztették az átkosban és azóta sem nyerték vissza. Ennek levét nem más, mint a munkavállalók isszák.
pepita
2022. január 28. 10:10
Folyamatosan béremelésért harcolnak a pedagógusok . Igazuk van ?? Igen ! Közben meg azt látom , hogy az oktatás színvonala folyamatosan csökken . Egyébként aki nem elégedett a bérével azt szeretettel várja a versenyszféra .
Perczel Éva
2022. január 28. 08:47
Ezekre fölösleges életpálya modellt kialakítani! Amúgy már most készülődnek a márciusi tengelyakasztásra is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!