Fiaskó a kézilabda Európa-bajnokságon

2022. január 19. 15:03

Vannak, akik már a kudarcnak szurkolnak, mert a Fidesz annyira rátelepedett a sportra.

2022. január 19. 15:03
null
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Facebook

„Pedig milyen fogadkozás volt, hogy most aztán…elvégre hazai rendezésű világverseny. 140 milliárdért épültek a csarnokok. A legnagyobb - valóban impozáns - 4 villamosmegállóra a Papp László Budapest Sportarénától. A 12 ezres szomszédságába egy 20 ezres. (Remélem, lesz benne elég esemény, szeretném, ha így lenne. Kicsit aggódom, ki az a világsztár, akinek nem elég a másik, a kisebb...)

A 20 ezres melletti felüljáró összeomlani készül. Épp azon gondolkodnak, hogy felújítani vagy elbontani?

A válogatottunk már a csoportkörben kiesett.

Hiába tombolt 20 ezer ember a lelátón. Jut eszembe, rengetegen nem viseltek maszkot, pedig kötelező volt…

Szomorú a kiesés.

Persze, a kudarc benne van a sportban. Csak az a baj, hogy a Fidesz-politika az egekbe lövi a várakozást - irány a legjobb 4, ebben a csapatban benne van a nagy siker, brutális sztárolás, erre a versenyre építettük a csapatot stb.

A keserűség és a bukás oka a túl nagy mellény, meg az, hogy Orbán a sporttól azt reméli, hogy elfedi a szegénységet, a farhát-Magyarországot, az egészségügyből egy év alatt elveszett 17000 orvos és ápoló hiányát.

De ez Rákosinak sem sikerült. Ez a kiesés pedig súlyos sportszakmai és politikai fiaskó.

Sajnos, sportolóink folyamatosan azt érezhetik, hogy a nekik és a hátterükhöz adott milliárdok miatt még erősebb a megfelelési kényszer. Hogy saját dicsőségük, sikerük nem elég. Hogy azt mondhatják nekik - mondják is - mindent megkaptál, mégsem nyertél.

Hálásnak kell lenni a kormánynak, hogy ők mindent megadtak - és ehhez képest ugyebár.

A sport valóban nemzeti ügy. De nem lehet egyetlen kormány foglya sem. Agyonnyomja a sportolót, az edzőt, a szurkolót is. Ez történt most a kézilabdázókkal.

Vannak, akik már a kudarcnak szurkolnak, mert a Fidesz annyira rátelepedett a sportra, hogy egy foci győzelemben is Orbán sikerét, egy birkózó vereségben pedig Orbán kudarcát látják.

A következő kormánynak is támogatnia kell a sportot, de a siker ne a kormány vagy egy párt, hanem a sportoló, az edző, a csapat győzelme legyen - és így legyen rá büszke az ország.

Hajrá magyarok!”

(Fotó: A magyar válogatott játékosai, miután 31-30-ra kikaptak Izlandtól a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 18-án. MTI/Kovács Tamás)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2022. január 20. 13:42
A sport a nemzeti öntudat része. Orbánék ennek megfeleően kezeéték mindig is. De ti is mindig ennek megfelelően kezeltétek. Ha alkalmatok lesz, így is fogjátok. 2008, Peking, olimpia, mindssze három arany, az is az utolsó három napon. Megvan még az a frusztráció? Legalábbis az enyém és a sokaké? Lemegy két hét, egyetlen magyar arany nélkül? Minden éremesély, minden sikersportág fejre áll? Nincs ennél nyilvánvalóbb mentális összefüggés. Csak ti, újmaterialista hitvány földhözragadt tökmagjankók sose fogtátok fel. Szóval ne legyen többé alkalmatok. Nem lesz többé alkalmatok.
Aerion
2022. január 20. 10:52
Ezt a gecis kezű aljadék, mocskos alakot, én nem is tudom komolyan, mit mondjak ezekre. Igen rossz vége lesz ennek gecizsóti. Persze te ezt tudod, csak nem hiszed. Pedig a hét erény. Csak nem vagy ezen erény birtokában.
dick52
2022. január 20. 10:28
Egy aberált seggfej vagy. Idióta.
Sicario81
2022. január 20. 09:23
"Vannak, akik már a kudarcnak szurkolnak," itt a DK-s, Momentumos stb szavazókra és természetesen magára gondolhatott a kézis Gréci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!