Etnicizmus és a familiarizmus

2022. január 09. 07:34

Éljen és virágozzék az összefogás..., a többit majd möglássuk.

2022. január 09. 07:34
null
Kaltenbach Jenő
Facebook

„Kilátások

Tudom, hogy most ugye az uralkodó jelszó szerint, mindenkinek akinek elege van Orbán borzasztó rendszerèből, fèlre kell tennie mindenfèle okoskodást ès fel kell zárkóznia az ellenzèk, ès annak felkent vezère mögè.

Már èppen zárkóztam, magamban elnyomva mindenfèle èrtelmisègi okoskodásra való hajlamot, de pechemre szembe jött velem a következő mondat:

»Fő politikai összetartó erőink az etnicizmus ès a familiarizmus« , írja Bèndek Pèter egy az Újnèpszabadság nevű internetes lapban megjelent igencsak pesszimista-realista írásában. (Ha elmenne a mi NERszultánunk?)

Zseniális.

Ennèl találóbban elèg nehèz leírni a magyar társadalomnak egy modern európai polgári demokráciára való tökèletes alkalmatlanságát. Èn is irogatok időnkènt hasonlókat, de ilyen frappánsan, lènyeglátón mèg nem sikerült beletrafálnom.

Na jó, nem folytatom, mert nem akarom hogy megint ledefetistázzanak, lehazaárulózzanak.

Èljen ès virágozzèk az összefogás...a többit majd möglássuk.”

(Fotó: MTI)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hatvanas
2022. január 10. 15:19
Elég hideg van ahhoz képest, hogy áprilist írunk...
Tehetős Totó
2022. január 10. 04:57
Arró vót szó, hogy nagyot koppansz, oszt elhagass...atsz Eugén! Máris Schengent csinyáltá asz ádbó!
Royce2.0
2022. január 09. 18:01
Megjött már a nagytudású a félrebaszott é betűivel... (ami ugye nem latin karakter, szám és írásjel) De hogy ez a Béndek nevű seggarc még él és "alkot" az meglepett. A Mandi nem szemlézi már egy ideje (és tartsa is meg e jó szokását)
akiaki
2022. január 09. 17:43
a minap azt posztolta hogy végem nem ír többet! jenőbá kérem, tegye meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!