A sebeket az ütvefúró nem gyógyítja

2022. január 31. 10:47

A baloldalt az Orbán iránti ellenszenv tartja egyben. Hogy lehet így a szeretet nyelvén politizálni?

2022. január 31. 10:47
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

»Beléd rúgok! Megvárlak még kijössz aztán agyon rúglak, b…meg!« A nem túlságosan szofisztikált idézet Márki-Zay Péter romaügyi biztosától származik. Lakatos Bélának nem ez az első kirohanása, korábban megmutatta nem túl széles szókincsét. Márki-Zay csapatának egyik fontos tagja.

Sokszor halljuk, hogy a magyar politika mennyire ketté van osztva. Szekértáborok vannak, amik között nincsen átjárás. Bevallom, hogy jómagam szívesen meghallgatok más véleményt is, sőt ha kell, akkor még vitába is szállok, hiszen azt szeretem a mai Magyarországon, hogy mindenki bátran elmondhatja a véleményét. Nem volt ez mindig így. Éppen emiatt a szólásszabadságunk hatalmas érték, amelyet elődeinknek köszönhetünk.

Ugyanakkor az agressziót nem szeretem. A kulturált, akár még csipkelődős vitákat kedvelem, de a sértegetést és erőszakot nem.

Valamiért a baloldalról folyamatosan előkerül az a toposz, hogy ők hidat akarnak építeni, be akarják gyógyítani a sebeket. Ez azonban mindig a nulladik lépésig valósul meg, mert azonnal következik a gyűlölködés, hiszen nyilvánvalóan nem komolyan gondolják.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. január 31. 17:16
Homonnay szeretetnyelve jutott eszembe. Hogy szeretett embereket! Sülve, főve...
nick89
2022. január 31. 13:57
A devizahiteleseket a kormányunk szereti. Meg is látszik rajtuk. Völner, Rogán, Schadl ne röhögj!
Ízisz
2022. január 31. 12:11
Tudjuk, csak próbáltam kevésbé nyersen fogalmazni...
Box Hill
2022. január 31. 11:43
Az eredettörténet pedig: Egy meglepő jelentés érkezett Lenin íróasztalára 1919 szeptemberében, a bolsevikok közel két éves hatalomban léte után. A bolsevik uralkodó réteg korrupciójáról szólt. „A pénz szabadon áramlik a petrográdi szovjet (önkormányzat) irányából a pártvezetők zsebeibe.” Az új bolsevik cárok jólöltözött feleségei az éhes munkások szemeláttára cipeltetik élelmiszercsomagjaikat a különleges elosztóhelyekről az autóikhoz, majd elhajtatnak. Mindenki félt szólni erről, mert Zinovjev (Apfelbaum), a petrográdi városi párttitkár fegyveres testőrökkel vette magát körbe, akik fenyegetik a munkásokat, ha túl sok kérdést vetnének fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!