Befagyasztott rendszerváltás

2022. január 19. 14:41

Populisták nem irányítanak, a nép feltételezett elvárásait, hangulatait követik, szolgálják ki.

2022. január 19. 14:41
null
Seres László
Seres László
az individualista

„A csirkefarhátról nehéz bármit mondani. A csirkefarhát nem (elsősorban) étel, hanem közhelyes szegénység-szimbólum. A csirkefarhát a kormányzati fejekben azoknak a világa, akik a Mátrixban a kék pirulát választották, tudatlan pórnép, amelyik elvan abban, ami éppen van, és ezt a permanens valóságot az állam hivatott számukra biztosítani. Azért van, ugye. A NER erre a kádárista keresletre nyújt tíz éve kínálatot, ahogy előtte a szocik is, csak ez a társaság lényegesen profibb. Nem ismerik az életét, de pontosan tudják, mit vár tőlük az, aki tud örülni egy jól sikerült árbefagyasztásnak, rezsicsökkentésnek, olajárstopnak, kamatstopnak. nehogy a végén begyűrűzzön. Ennek az alsó középosztálynak az igényei, vágyai éltetik, irányítják ezt a kormányzati Zrt.-t. Legkésőbb itt érdemes leszögezni, hogy ennek a nagyon szuverén, nagyon nemzeti kormánynak a feje nem irányít. Populisták nem irányítanak, a nép feltételezett elvárásait, hangulatait követik, szolgálják ki.

A NER fejében olyannyira nincs jelen a csirkefarhát, hogy külön appendix lett belőle, utólag kellett kiegészíteni vele Miniszterelnök Úr szokásos pénteki eligazítását, hiszen ott valahogy lemaradt. Amit Miniszterelnök Úr bejelentett, az az, amiről ezek a kormányzati emberek úgy gondolják, hogy számít: a kristálycukor, a liszt, a napraforgóolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tej. Plusz a csirkefarhát. És a 1,5 százalékos tej? És a lakbér? Vega szempontból pedig: és a zöldség? Nem, dehogy akarom, hogy hozzányúljanak. Véletlenül sem akarom, hogy egy kormányzat beleugasson a piac életébe. Ezek az emberek nem viccelnek, de nem is ostobák, pontosan tudják, hogy kárt okoznak, de valamiért ez mégis megéri nekik. És valószínűleg jól is kalkulálnak. Mintegy 10–20 milliárd forintos kárt okoz a kiskereskedőknek az élelmiszerstop, de »ennyit nyer a lakosság« – közlik. Tényleg? Mit nyer a lakosság azzal, hogy a Párt jól megvédi a sötétben bújkáló árdrágítótól, a kuláktól, a tudjuk milyen pénzügyi spekulánstól? Miközben tíz éve mennek az ezermilliárdjaink mindarra, amit már unalomig ismerünk?”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. január 20. 09:31
Farhát-mentén eljuthatunk a nagy igazságig! Hogyan kapcsolódik össze a fasizmus és az erőszakos demokrácia-exportizmus, hogyan lesz elszabaduló Kínából exportált amerikai vírus, elszabaduló infláció, kontra magyar csirkefarhát árszabályozás? Ha valaki szándékozik bekapni Morpheus piros bogyóját, akkor a következőt tegye: 1. Vegyen egy mély lélegzetet és olvassa el, vagy nézze meg a FELFEDETLEN című könyvet, kiegészítésképpen nézze meg "Bob Lazar és az 51-es körzet" című filmet. 2. Olvasson el legalább egy dr. Raffay Ernő könyvet, amely Trianon és a szabadkőművesség kapcsolatáról szól. 3. Olvassa el dr. Borvendég Zsuzsanna legalább két könyvét a második világháborút követő magyar külkereskedelem működéséről, amely gyakorlatilag 2010-ig változatlan módon működött. Ezzel egyből NEO szintjére kerül, garantálom! ÜDV. A VALÓSÁGBAN!
Zsolt75
2022. január 19. 19:24
Ha pont a farhát maradt volna ki a rendeletből, ezek a szarok most azon nyökögnének, hogy a kormány nem gondolt a legszegényebbekre. "Menjetek a picsába."
zakar zoltán béla
2022. január 19. 18:32
0-1111111111111111111111111111111111=-11111111111111111111111111111111111111111111111111111111
Onurisz
2022. január 19. 17:36
Az a helyzet barátom, hogy választás jön. A választás pedig egy olyan műfaj, amelyben a napot féldecivel kezdő iskolázatlan 'populusnak' is egy szavazata van és Seres Lászlónak is, akármilyen okosnak képzeli magát. Ez egy számháború, amit meg kell nyerni. Azoknak a voksait is össze kell szedni, akiknek per pillanat az a legfontosabb, hogy az asszony továbbra is eléjük tudja tenni a húslevest és a rántott húst. A kormányzási számháborút egyébként Orbán az elmúlt tizenkét évben fölényesen megnyerte, akármelyik gazdasági mutatót is nézzük. Miről tetszik hadoválni? Ha a teljesítménye szimpla 'populizmus' lenne, régen megbukott volna. A csirke farhát pedig nem szimbólum, nem a nyugdíjasok szopogatják színhús helyett, hanem a legjobb húslevest lehet belőle főzni, ha milliárdos valaki, akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!