Amiért nem elég jó Novák Katalin a balliberálisoknak

2022. január 12. 11:41

A liberálisoknak magasztos céljaik csak addig fontosak, amíg meg nem valósulnak.

2022. január 12. 11:41
null
Kincses Krisztina
Magyar Nemzet

„Köztársasági elnöki jelölés ide vagy oda, valószínűleg sokan nem lennénk most Novák Katalin helyében, aki bár ékes példáját adja a feleség–anya–család–karrier négyes sokszor lehetetlennek tűnő összehangolásának, az utóbbi hetekben mégis támadások sorozata zúdul rá. Hiába lesz ugyanis ő Magyarország első női államfője, hiába örvend kimagasló népszerűségnek szinte minden generációban és hiába bizonyítja sok éve politikai rátermettségét, a balliberális megmondóembereknek mindez nem elég. Míg korábban azért emelték fel hangjukat, hogy több női politikus ülhessen a parlamentben vagy kerüljön vezető pozícióba, az érvekkel alátámasztott, észszerű igények helyét mostanra a folyamatos elégedetlenség ideológiája vette át.

Ha valaki rászánja magát, hogy összegyűjtse a Novák Katalin jelölésével kapcsolatos, balliberális oldalról elhangzó pozitív és negatív kritikákat, az egyik oszlop jóval magasabb lesz a másiknál – és nem az előbbi. Tulajdonképpen az egyetlen pozitívnak mondható reakció részükről Novák Katalin nemére vonatkozik, ezen kívül azonban minden erejükkel igyekeznek meggyőzni minket, miért nem megfelelő választás a korábbi családokért felelős miniszter személye. Az érvek között szerepel alkalmatlansága (a legtöbbször bárminemű indoklás nélkül), párthűsége (ami a köztársasági elnökök esetében tudjuk, hogy soha, sehol nincs jelen) és a politikai önállóság hiánya, amely miatt nem tudná megfelelően betölteni a közjogi kontrollszerepet. A harcos feministák szerint továbbá az is főben járó bűnnek számít, hogy számára elfogadható, sőt támogatandó az is, ha egy nő a karrierépítés helyett a gyermeknevelést, a családot választja. De ezeknél jóval elrugaszkodottabb kritikákat is hallhatunk, például hogy Novák Katalin jelölése csupán gesztusértékű, valódi súlya nincs, hogy kizárólag azért választották őt, mert Kövér László házelnök nem vállalta a felkérést, valamint hogy Orbán Viktor egy beszédében Katának merte szólítani, miközben a férfi kormánytagokat »mindig teljes keresztnevükön szólítja«. Egyesek szőrszálhasogató módon már azt kérik számon, hogy mikor lesz női miniszterelnöke hazánknak és Orbán Viktor »kegyelmi ajándékaként« hivatkoznak a volt miniszter jelölésére.

Novák Katalin esete csak egy a sok közül, amely azt bizonyítja, hogy a haladó liberálisoknak magasztos céljaik csak addig fontosak, amíg meg nem valósulnak. Hiszen éppen azáltal alacsonyítják le a szebbik nemet, hogy Novák Katalinról csak annyi pozitívumot tudnak elmondani, hogy nő. Miközben támadásaik nagy része ideológiai alapokon és nem objektív érveken vagy a valóságon alapszik, fröcsögésük lassan odáig fajul, hogy meg sem lepődnénk, ha szemrehányóan feltennék a kérdést: miért nem férfit jelöl a Fidesz–KDNP az államfői pozícióra? Nőként elért eredményeit semmire sem méltatják és állítólag elfogadó és szolidáris mentalitásukkal ellentétben a legkülönbözőbb módokon ócsárolják.”

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. március 08. 12:31
A puding próbája, az evés! Meglátjuk, remélem beválik és nem "száll el". Neki nőként kell megjelenítenie a nemzetet. Bízom benne, hogy felnő a feladathoz, mert azért ez nem kis kihívás, lássuk be. Az ellenzék kushadjon és figyeljen :-)
Reszelő Aladár
2022. január 22. 11:03
Két baja van egy egyszeri lipsinek. Ha nem kapja meg, amit követel, vagy ha megkapja. Amúgy Dr. Miniszterelnök mestere a lipsik bosszantásának, minél hangosabban rinyálnak, annál jobb az adott döntés. Itt hangos volt az epehányás, úgyhogy biztosan nagy húzás volt Novák Katalin jelölése.
Gullwing
2022. január 12. 13:27
Kata kiváló köztársasági elnök lesz. Egy ballibcsi az Ö szintjét soha nem fogja elérni, lásd rágcsáló bácsi.
istvanpeter
2022. január 12. 12:51
Az alapképlet nagyon egyszerű: a libernyákok minden tisztességes és becsületes embert utálnak és üldöznek, az általuk választott tisztségviselőket, képviselőket és vezetőket pedig egyenesen lámpavassal fenyegetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!