Napjainkban sok diktátort láthatunk

2022. január 10. 21:57

Liberális szemlélettel hangoskodó „mini istenek” szaladgálnak a világban körülöttünk.

2022. január 10. 21:57
null
Gável András
Facebook

„Napjainkban sok diktátort láthatunk. A valódi szabadságot nélkülöző, liberális szemlélettel hangoskodó, trendi és humánusan toleránsnak mutatkozó, »mini istenek« szaladgálnak a világban körülöttünk. Azt hajtogatják: nekik mindent szabad. Senki ne mondja meg, hogy mit kell tenniük: se Isten, se az Istentől függő ember.

Ha valaki mégis jelezni merné, hogy képtelenség és ostobaság elvágni magukat az élet örök ajándékozójától, kirekesztéssel bélyegzik meg, elhallgattatják, végül lekaszabolják.

Az Epifania üzenete: aki nem merítkezik meg a Jézus által megszentelt vízben – azaz nem akar függeni az Atyától, és nem akar Isten gyermeke lenni – az élettől vágja el önmagát. Nem lesz benne élet, hiszen nem létezik élet Isten nélkül. Ám ha felismerjük annak nagyságát, hogy az Atya gyermekei lehetünk, ez a létező legnagyobb szabadsággal ajándékoz meg bennünket.

Minden dicsőítésünk alapja ezen a tényen alapul: az Atya gyermeke vagyok, Isten élete él bennem. Minden, ami Jézusé, az enyém is. Benne társörökösök vagyunk: miénk a menny.

Jézus alámerülése a Jordánban jelzi, hogy a Szentháromság életének dinamizmusában osztozhatunk: a megnyílt égen keresztül szózatot intéző Atya, a bűnösöket megmenteni földre szállt, engedelmes Fiú és a galambhoz hasonlatosan a »vizek felett lebegő« Szentlélek szeretetkapcsolatában.”

Nyitókép: Joachim Patinir: Jézus megkeresztelése (részlet). Kép: biblia.hu

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyikám
2022. január 11. 15:04
Köszönjük Pistabá! Ugyan,szemlézik majd TI írását a nem létező balódali izék?! : 444magyarhang24.hutelex+lóf@sztudjamimás.........
Petkó Zsigmond
2022. január 11. 07:53
A legszebb, hogy "egyházi könnyűzene" ügyben Gável maga is éppen így: "Nekik mindent szabad. Senki ne mondja meg, hogy mit kell tenniük." Ha felhívod a figyelmüket, hogy mind Isten szavát, mind a zsinati rendelkezéseket félreértik, neked esnek, kirekesztéssel bélyegeznek meg. Mi szomorúbb ennél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!