Az ellenzéki listáról

2022. január 29. 20:45

A pártok fenyegetést láttak a hetedik frakcióban, mert tartottak Márki-Zay túlzott megerősödésétől.

2022. január 29. 20:45
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Facebook

„A tavalyi előválasztások váratlanul Márki-Zay Pétert hozták ki győztes miniszterelnök-jelöltnek, akinek a kapcsolata már korábban sem volt jó a legtöbb parlamenti párt vezetésével. A győztes miniszterelnök-jelölt rájött, hogy számára tarthatatlan a frakció nem megléte, az ezzel kapcsolatos viták miatt az ellenzék akcióképessége hónapokon át jelentősen lebénult. A pártok fenyegetést láttak a hetedik frakcióban, mert tartottak Márki-Zay túlzott megerősödésétől.

Elég érthetetlen, hogy Márki-Zay Péter miért nem alapított már 2018-ban saját pártot.

Sokatmondó, hogy a pártok Márki-Zay Péter jelenléte nélkül egyeztettek a listáról - mondtam egyebek között az Esti gyors c. műsorban.”

Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cirmoscirmi
2022. január 31. 08:33
"Elég érthetetlen, hogy Márki-Zay Péter miért nem alapított már 2018-ban saját pártot." Azért, mert a mozgalmak (MMM, 99 Mozgalom) külföldről is kaphatnak támogatást, a pártok viszont nem. (Persze tudjuk, illegális pénzmozgatás útján, cash formájában is lehet kapni támogatást táskákban, dobozokban. Az idegen felforgatók ezt a módszert szokták bevetni...)
soosandras
2022. január 30. 11:53
Bangónéval megerősödve legyőzne mindenkit.
Gullwing
2022. január 30. 09:34
Kár ezeken rágódni hogy mit-miért: kretének ezek, agy nélküliek.
Reszelő Aladár
2022. január 30. 09:04
Tibornak igaza van. Csak nem pont úgy. Az összefogás rúgott egy hatalmas kapufát az előválasztással, amit ugye nem ők hanem a megmondóembereik találtak ki és a média nyomán a tömegeik erőltettek rájuk. Abban a tudatban, hogy majd biztos az ő pártjuk nyeri. De egyik párt sem nyerte meg. Viszont magkapták MZP-t így az a kapufa befele pattant. Öngól. Amiből jött még néhány a vasárnapi nagybeszédek során, ahol kb mindenkit sikerült már megbántani. A listánál az összefogás úgy tűnik erőt és középső ujjat mutat MZP frakció terveinek, méghozzá félelemből. De nem a túlzott népszerűségétől tartanak, hanem a matektól. MZP addig számít fogott azaz irányítható embernek, amíg nem vele van meg a kormánytöbbség. Az ellenzék ha netán nyerne is, legfeljebb szűk, néhány mandátumos többsége lehetne. Ha ebből 5 lenne az MZP frakció, akkor vele van meg a többség és valóban leválthatatlan lenne, minden kormányülés egy totális zsarolási játszma lenne. Így, hogy nem lesz frakció, csak egyetlen végeredmény lenne, ami MZP győzelmét jelentené: - összefogás 99 - Fidesz 99 - MZP 1 Ekkor a világ legrövidebb farkaként csóválhatna egy 99x akkora kutyát, de minden az övé lenne az első egyéni képviselő halálesetéig a parlamentben. Mert akkor egy mandátumcsere esetén másnaptól nem miniszterelnök. Vagy mert az ellenzék leveszi és megszűnik a zsarolópotenciál, vagy mert a Fidesz jelöl miniszterelnököt. Ha jól megnézzük MZP számára csak rossz vagy szinte lehetetlen leosztások léteznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!