Minden jogi akadály elhárult a gyermekvédelmi népszavazás megtartása elől!

2022. január 06. 13:21

Az Alapjogokért Központ üdvözli az indítványok elutasítását.

2022. január 06. 13:21
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Facebook

„Az Alapjogokért Központ üdvözli az Alkotmánybíróság gyermekvédelmi népszavazást helybenhagyó határozatát. A döntéssel minden jogi szűrőn átment a kezdeményezés, így a köztársasági elnök kitűzheti a referendum időpontját, ami akár egyazon napon is lehet az országgyűlési választással. Míg ez esetben a genderideológiától mámoros baloldal »ostobaságnak« tartja a referendumot, maga is azt kezdeményezett két másik kérdésben. Függetlenül azonban az aláírásgyűjtés gyorsaságától, a jogszabályok értelmében ezekben az ügyekben már csak a következő Országgyűlés dönthet.

Az Alapjogokért Központ üdvözli, hogy az Alkotmánybíróság elutasította a gyermekvédelmi népszavazást megtámadó indítványokat és alkotmányosnak nyilvánította az Országgyűlés vonatkozó döntését. Ezzel minden jogi akadály elhárult a gyermekvédelmi népszavazás megtartása elől, a jogszabályok értelmében tehát a köztársasági elnök 15 napon belül kitűzheti a referendum időpontját, a kitűzéstől számított 70-90 napon belülre. Az pedig – egy, az ellenzék által kezdeményezett törvénymódosítás értelmében – akár azonos napon is lehet az országgyűlési választással.

Gyermekvédelem igen, genderideológia nem: a Központ már évek óta hívja fel a figyelmet a teremtett férfi és női nemeket megkérdőjelező elmebaj veszélyeire, a szivárványos propaganda pedig egyre inkább a kiskorúakat veszi célba, őket igyekszik nyílt és sundám-bundám módon »érzékenyíteni« az aszexuális genderfluiditás vagy a non-bináris agenderek iránt.

Nyugaton a politikai elitek az emberek megkérdezése nélkül tették jóformán »hivatalossá« a genderideológiának nevezett elmebajt. Nálunk azonban a gyermekvédelmi népszavazáson – csakúgy, mint a migráció esetében – a magyar állampolgárok maguk dönthetnek majd a mindennapi életüket, illetve a gyermekeik jövőjét érintő fontos kérdésekben, mint amilyen a gyermekek szexuális edukációja, a nemátalakítás propagálása vagy az ilyesmit bemutató médiatartalmak.

A baloldal persze a nyílt társadalom hálózatával karöltve folyamatosan támadja és a részvétel ellen buzdít a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban – Márki-Zay Péter »ostoba kérdéseknek« nevezte azokat – miközben saját, két másik ügyben indított kezdeményezéséről azt állítják, hogy a január közepéig össze tudják gyűjteni a szükséges 200 ezer aláírást. Bár részükről ez már a sokadik időpont-módosítás, ha még sikerülne is az aláírásgyűjtés, a jogszabályok alapján teljesen egyértelmű, hogy ezen kérdések kapcsán a népszavazás elrendeléséről legfeljebb már csak a következő Országgyűlés dönthet a választások után.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jógyerek
2022. január 06. 18:12
Nagyon idegesíti a baloldalt, hogy egy tökkelütött az ME-jelöltjük, képtelenek tematizálni a közéletet, ezzel szemben a kormány meg hasít:)
furunkulus13
2022. január 06. 18:02
Az ellenzéki roncsbrigádnak torkán akadt ez a genderügy, se kiköpni, se lenyelni nem tudják. Rühellik nagyon, de 90%-s társadalmi támogatottság nagyon vastag politikai bunkó!!
Menhetten
2022. január 06. 15:22
Miért kell ügyben szavazni, ami eddig nem volt, most nincs, semmilyen igény nincs rá, sőt ha nem vagy aberrált fideszes, akkor eszedbe se jutna. Egy valag pénzt kidobjunk erre az értelmetlenségre. Ezek a hülye kérdések hűen tükrözik a mai Magyarország szellemi színvonalát és ez tragikus (
files32
2022. január 06. 14:21
Ideje volt már. Az óvodákban toporzékolnak a nemet váltani akaró gyerekek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!