A zavarosban halászó

2022. január 14. 19:38

Orbán mindent elkövet, hogy az EU-tól megszabaduljon.

2022. január 14. 19:38
null
Kaltenbach Jenő
Facebook

„A zavarosban halászó

Orbán mindent elkövet, hogy Magyarország az őt egyedül valamelyest korlátozni kèpes tènyezőtől, nevezetesen az EU-tól megszabaduljon. A legújabb botrány az általa odaküldött magyar biztos Várhelyi Olivèr sertepertèlèse a balkáni puskaporos hordó körül. Ez az ügy odáig fajult, hogy több tucat EP kèpviselő von der Leyenhez írt tiltakozó levelèben kèrte az ügy kivizsgálását ès annak megfelelő intèzkedèst. Előfordulhat, hogy Várhelyit »megkèrik«, hogy vagy viselkedjen, vagy távozzon. Ez utóbbin aztán lehetne egy jóizűt hisztizni.

Ehhez jön az egyre gyakoribb vètó fenyegetőzés, ès az EU örökös szapulása a magyar sajtóban.

Hogy eddig nem szánta rá magát arra, hogy megtegye az utolsó vègzetes lèpèst, az kèt dolognak köszönhető.

Egyrèszt nem sikerült olyan forrást találni amely az ország gazdaságát èletben tartó EU milliárdokat pótolná (az orosz ès kínai elvtársaknak nem akaródzik beugrani), másrèszt, minden igyekezete ellenère az EU mèg mindig igen nèpszerű a magyarok túlnyomó többsège számára.

Előbb utóbb ki kell találnia, hogy ezek az akadályok hogyan szüntethetők meg, mindenesetre folyamatosan dolgozik rajta.”

Fotó: Olivier HOSLET / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. január 15. 18:56
No, még mit találsz ki, leleményes Jenci?!
tetx
2022. január 15. 14:08
Állítólag ez az ostoba vén trotty nem ír többet áprilisig, ahhoz képest folyamatosan fröcsög és okád azóta is.
Kambodzsa
2022. január 15. 12:25
Végül is, így is meg lehet fogalmazni a szuverenitásra törekvést! Az EU-nak mindenben lefeküdni, mint egy kiskutya teljesíteni minden óhaját, azt meg úgy hívják hogy antiszuverenista. Bár a magyarok ennél keményebben szoktak fogalmazni: helytartó, báb, hasznos hülye, miegymás. Pl. Márky-Zay! Ő ez utóbbi antiszuverenista jelzők mindegyikének megfelel, Kaltenbach Jenő ilyen figuráról álmodozik. Figurát kellett írnom, mert az ilyen jellemzőkkel bíró alak nem vezető csak egy "figura" egy ócska báb.
1 aSK
2022. január 15. 11:50
Ez az állítás, akár igaz is lehetne, ha fordított előjellel illetnéd. Ki, kitől szeretne megszabadulni? Nem nehéz eldönteni, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!